Foto: Olafs Ošs

Latvijas pankroka veterāni – grupa "PND" – laiduši klajā savu otro albumu "Nenosaukts". Gaidāmi arī divi jaunā ieraksta prezentācijas koncerti, kas notiks Rīgā un Liepājā.

Panku lielkoncerti notiks 28. maijā Rīgā, Mākslas centrā "Noass" un 18. jūnijā Liepājas klubā "Wise". Koncertos piedalīsies arī grupas "Inokentijs Mārpls", "All Day Long", "ŠŅK" un "Nikotīņi".

Kā raksta grupas pārstāvji, albums tikai nosacīti ir saucams par "studijas", jo faktiski tas ierakstīts leģendārājā Vecrīgas klubā "Depo" līdzdarbojoties skaņu režisoram Gatim
Zaķim.

15 albumā iekļautajām dziesmām īpašu skanējumu piedod fakts, ka ieraksts veikts spēlējot vienlaicīgi jeb "dzīvajā" un, protams, tas, ka viss noticis "Depo" tumšajās telpās, raksta grupas viens no līderiem Mārcis Pumpurs.

Albumā iekļautas gan jaunas, iepriekš koncertos neatskaņotas dziesmas, gan arī dziesmas no "PND" pirmssākumiem šī gadsimta sākumā, kas netika iekļautas grupas pirmajā albumā "Kas tas ir PND?" (2008). Platē iekļautas arī vairs nepastāvošo Saldus pagrīdes radikāļu grupas "Warps", Kauguru panku kultūras celmlaužu "Znaki" un lietuviešu grupas "Toro Bravo Vilnius" dziesmu kaverversijas.

Grupa "PND" pastāv kopš 1998. gada, bet līdz šim izdevusi vienu albumu – "Kas tas ir PND?".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!