Foto: Publicitātes foto
Kanāls TV3 Plus pārraidīs ukraiņu kulta grupas "Okean Elzy" labdarības koncertu "Viss būs labi". Uzstāšanās ieraksts no greznās Kijivas metro stacijas "Zelta vārti" būs skatāms piektdien, 13. maijā, pulksten 21.30.

"Okean Elzy" ir ukraiņu populārākā grupa, ar kuras dziesmām ir izaugusi vesela paaudze. Grupas koncerti pulcē pilnus stadionus, kuros sabrauc ukraiņi no visas valsts. "Okean Elzy" dziesmas ir par cilvēku dzīvēm un Ukrainu. Grupas solists Svjatoslavs Vakarčuks šobrīd atrodas frontē un cīnās par Ukrainas brīvību, bet vienlaikus turpina priecēt ukraiņus ar savu mūziku.

Grupas līderis Svjatoslavs Vakarčuks ir Ukrainas patriots, kurš ar savu mūziku cenšas nodot vēstījumu, ka viss būs kārtībā un situācija valstī reiz uzlabosies. Katra viņa izpildītā dziesma atdzīvojas no pirmajiem akordiem, stāstot neparastu stāstu, kas dziļi iekļūst katra klausītāja sirdī. "Okean Elzy" ukraiņiem rada vēl lielāku vēlmi dzīvot, mīlēt, radīt un sapņot.

Koncerts "Viss būs kārtībā" notika vienā no skaistākajām metro stacijām pasaulē – "Zelta vārtos" Kijivā, kas šajā laikā ir kļuvusi par bumbu patvertni.

"Koncerta vietas izvēle nav nejauša. Pirmkārt, tā ir droši. Otrkārt, kara laikā metro kļuva par otro māju tūkstošiem Kijevas un Harkivas iedzīvotāju. Treškārt, "Zelta vārti" atgādina visai pasaulei, no kurienes Austrumeiropā nāca civilizācija," apgalvo Svjatoslavs Vakarčuks,

Simboliski, ka vienā no skaistākajām metro stacijām ne tikai Ukrainā, bet arī pasaulē, valsts populārākā grupa izpilda dziesmas, kas kļuvušas par miljoniem ukraiņu dzīves skaņu celiņu. Kā skatītāji uz koncertu tika aicināti tie, kuri, neskatoties uz situāciju, turpina palīdzēt cilvēkiem visu diennakti: ārsti, brīvprātīgie, militāristi un citi. Koncerta mērķis bija uzlabot kopējo noskaņojumu un dot cerību miljoniem ukraiņu, kā arī aicināt ziedot naudu tiem bērniem, kuri ir cietuši kara dēļ vai arī tiem, kuri ir pazaudējuši savas mājas.

90 minūšu garajā koncertā būs iespējams dzirdēt grupas vispopulārākās dziesmas, kuras kara laikā guvušas īpašu nozīmi - "Все будет хорошо" un "Я не сдамся без боя". Tāpat grupa izpildīs arī dziesmas no pēdējā studijas albuma ar nosaukumu "Без меж". Zīmīgi, ka kopš kara sākuma grupas solists Vakarčuks regulāri dodas uz kara izpostītām teritorijām, lai izrādītu emocionālu atbalstu un dāvātu nelielu pozitīvisma devu, izpildot savas un grupas populārākās dziesmas.

Labdarības koncerta "Viss būs kārtībā" mērķis bija savākt līdzekļus, lai palīdzētu ukraiņu bērniem. Visi koncertā saziedotie līdzekļi tika ziedoti labdarības organizācijai "Tvoya Opera". Kopš kara sākuma šī organizācija ir radījusi projektu ar nosaukumu "Palīdzi Ukrainai! Apturi karu!", kas jau šobrīd nodrošina humāno palīdzību bāreņiem, bērniem, medicīnas iestādēm un ievainotu cilvēku aprūpei visā Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!