Foto: DELFI
Vasara ir aizraujošu pasākumu un festivālu sezona, turklāt pēc ilgāka pārtraukuma šogad festivāli atgriežas ar plašu vērienu un ir īpaši gaidīti. Piedāvājam iepazīties ar 10 mūzikas festivāliem, kas notiks šovasar visdažādākajās Latvijas vietās un kurus nedrīkst palaist garām.

'Positivus' pirmo reizi Rīgā

Foto: DELFI

Festivāls "Positivus" ir lielākais mūzikas festivāls Baltijā, kas ik gadu pulcē vairākus tūkstošus apmeklētājus un ļauj baudīt gan Latvijas, gan pasaules mūzikas talantus. Kopš 2007. gada festivāls norisinājās Salacgrīvā, bet šogad "Positivus" pirmoreiz notiks Rīgā, Lucavsalā.

Šīs vasaras "Positivus" galvenie viesi ir ASAP Rocky, Megan Thee Stallion un Jamie xx. Festivāla programmu papildinās Caribou, Thundercat, Sofaygo, Sigma, Bas, Ansis, Citi Zēni, Edavārdi un vairāki citi mūziķi.

Festivāls norisināsies 15. un 16. jūlijā.

'Summer Sound' – jau 10. reizi Liepājā

Foto: Lauris Vīksne

Festivāls "Summer Sound" ir vērienīgs populārās mūzikas festivāls, kas jau kopš 2011. gada norisinās Liepājās pludmalē. Izlaižot divas pandēmijas ierobežojumu vasaras, sogad festivāls notiks desmito reizi.

Šogad Liepājā uzstāsies britu mūziķis Džons Ņūmens. elektro-folk mūzikas grupa no Ukrainas "Go_A", "Eirovīzijas" lietuviešu zvaigznes "The Roop", kā arī vietējie mākslinieki ansis, "Musiqq", Gacho, "Jumprava", Astro'n'out, "Singapūras satīns" un citi.

"Summer Sound" notiks 29. un 30. jūlijā.

'Rīgas ritmi' džeza mīļotājiem


Foto: Publicitātes attēls

Festivāls "Rīgas ritmi" ir viens no galvenajiem džeza un improvizācijas festivāliem Baltijā, kas katru gadu pulcē gan pasaules atzītus, gan vēl nedzirdētus mūzikas talantus.

Šogad "Rīgas ritmi" notiks jau 22. reizi un tajā uzstāsies tādas džeza zvaigznes kā "Modern Standarts Supergroup", "Ayom", Klarks Bekhems (Clark Beckham), "Domo Branch Trio", Valentina Fin, Ieva Sauliete, "Lupa" un citi. Festivāla koncerti notiks mākslas centrā "Noass", "Riga Jazz Lounge" viesnīcā "Radisson Blu" un Rīgas Doma dārzā.

Festivāls norisināsies no 30. jūnija līdz 2. jūlijam.

'Laba daba' - daudzveidīgais un draudzīgais festivāls

Foto: Ernests Dinka

Mūzikas un mākslas festivāls "Laba daba" ir pazīstams ar žanrisko daudzveidību uz festivāla skatuvēm skan regejs, etno-folks, roks, elektronika, tāpat ar dejām priecē dažādi dīdžeji. Festivāls atšķiras ar īpašo atmosfēru, kur ir iespējams ne tikai izbaudīt mūzikas priekšnesumus, bet arī atpūsties telšu pilsētiņā ābeļdārzā.

"Labā dabā" šogad uzstāsies: Westbam, Zavoloka, Agat, Salum Matata, "Vilki", "Riga Reggae", Nīls Īle un "Kanisaifa", kā arī daudzi citi mūziķi.

Festivāls kā notiks Līgatnes pagasta "Ratniekos" no 5. līdz 7. augustam.

'Progausis' – festivālu sezonas jaunpienācējs

Foto: Publicitātes foto

Šogad Tukuma novada Jaunpils pagasta "Apsītes" pirmo reizi notiks īpaši progresīvajai mūzikai veltītais festivāls "Progausis", kurā piedalīsies vietējie mākslinieki. Papildu mūzikai klausītājiem būs iespēja baudīt gan mākslu, gan dažādas izklaides.

Festivāla viesi būs: "Holy Lamb", "Amorālā Psihōze", "Mother", "Rihards Lībietis Orchestra", Reinis Jaunais, Platons Buravickis, "Bezgalībieši", "Advanced Blue", "Dr. Klisicka Laboratorija", "Fonoplane", "Mortons" un citi mūziķi.

"Progausis" norisināsies no 8. līdz 10. jūlijam.

'Saldus Saule' – roks kopš 1987. gada

Foto: Aigars Hibneris

Viens no senākajiem rokfestivāliem Latvijā - "Saldus Saule" - norisinās jau kopš 1987. gada, pulcējot gan pašmāju, gan ārvalstu rokmūzikas grupas un mūziķus.

Šogad festivālā uzstāsies: ""Dzelzs vilks", "Citi zēni", Ivo Fomins, "Inokentijs Mārpls", "Pienvedēja piedzīvojumi", "Dzeltenie pastnieki", "Sudden Lights", Luijs Fonteins, "Bloody Heels", "Indygo", "Colt", "DivDiv", "Rusted Wheel", "Linga&Frišs", "Opus Pro", Johnny Salamander un citi mākslinieki.
"Saldus Saule" notiks 22. un 23. jūlijā Kalnsētas parka estrādē, Saldū.

Starptautiskās Senās mūzikas festivāls – īpaša atmosfēra Rīgā un Rundālē

Foto: Kaspars Balamovskis

Viens no ievērojamākajiem klasiskās mūzikas pasākumiem Latvijā ir Senās mūzikas festivāls. Festivāla koncerti ierasti notiek Rīgas baznīcās un koncertzālēs, kā arī Rundāles pilī.

Klausītājiem būs iespēja izbaudīt Angļu, spāņu un itāļu baroka šedevrus, Renesanses un gregoriskos dziedājumus, kā arī slavenos Antonio Vivaldi "Gadalaikus" pie krāšņās Rundāles pils. Kā allaž, Senās mūzikas festivāla programmā būs arī īpašs koncerts bērniem.

Šogad festivāls notiks no 6. līdz 9. jūlijam.

'The Best of Summertime' - ikgadējais operas dīvas Ineses Galantes festivāls

Foto: Publicitātes foto

Slavenā operdziedātāja Inese Galante šogad aicina uz savu ikgadējo starptautisko pasaules un klasiskās mūzikas festivālu "The Best of Summertime", kas šogad norisināsies Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē jau 16. reizi. Klausītājiem būs iespējams izbaudīt džeza, fanka, rokenrola un iecienītās klasikas ritmu daudzveidību.

Festivālā piedalīsies "Igudesman & Joo", Adam Ben Ezra, Balkānu mūzikas zvaigznes "Shantel & The Bucovina Club Orkestar", džeza un lounge grupa "Club des Belugas", bet gala koncertā uzstāsies pati Inese Galante.

"The Best of Summertime" notiks no 18. līdz 21. augustam.

Pasaules mūzikas festivāls 'Porta'

Foto: Publicitātes foto

Festivāls "Porta" nodarbojas ar pasaules mūzikas popularizēšanu Latvijā. Katru gadu uz festivāla skatuvēm notiek dažādu kultūru, pieredžu un laikmetu sastapšanās.

Šogad festivāla dalībnieki ir "Wimme & Rinne" no Somijas, "Yemen Blues" no Izraēlas, "LaLaLa Napoli" no Itālijas un Francijas un "DakhaBrakha" no Ukrainas.

Koncerti norisināsies Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā un Mežaparka Lielajā estrādē 24. un 25. augustā.

'Laivā' uz Juglas ezera ūdeņiem

Foto: Publicitātes foto

Šogad trešo reizi pie un uz Juglas ezera notiks starpžanru mūzikas festivāls "Laivā", kas ir īpašs ar to, ka daļa skatītāju var apmeklēt festivālu uz sauszemes – Juglas ezera krastā , bet daļa, sēžot laivās. Šogad vienas dienas festivālā uzstāsies klasisko un populāro mūziku savienojošais duets "Igudesman & Joo" no Vīnes, bungu un dūdu mūzikas grupa "Auļi", hiphopa mākslinieks Ozols kopā ar Latvijas Radio bigbendu, ģitārists Mārcis Auziņš un grupas "DaGamba" mūziķu duets – čellists Valters Pūce un pianists Dainis Tenis.

Festivāls notiks 13. augustā Etnografiskā brīvdabas muzeja teritorijā un Juglas ezera krastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!