Foto: Publicitātes foto
Mazās ģildes Lielajā zālē šī gada 12. decembrī pulksten 19 uzstāsies koklētāju ansamblis "Teiksma" kopā ar Latvijas Nacionālā teātra aktieri Artūru Krūzkopu.

Kā vēsta pasākuma rīkotāji, koncertā "Ko vēsta Laimas lietais čiks?" tiks pārlapoti latviešu dzejas un tautas paražu sējumi un izspēlēti dažādi skaņdarbi no ansambļa apjomīgā repertuāra.

Kopš neatminamiem laikiem cilvēki vēlējušies paredzēt nākotni. Ziemassvētku un Jaungada nakts ir īstais burvestību un zīlēšanas laiks, vēsta ansambļa pārstāvji. Vēlme ieskatīties nākotnē allaž vilinājusi cilvēkus visā pasaulē, tāpēc koncertā skanēs ne tikai latviešu, bet arī īru, itāļu, franču, angļu u.c. komponistu mūzika,

Koklētāju ansambli "Teiksma" kopš 1980. gada vada Teiksma Jansone. Sākotnēji ansambļa dalībnieces bija kokles un tautas mūzikas amatieres, bet pamazām ansambļa sastāvu papildināja mūzikas skolu, mūzikas vidusskolu un pēdējos gados arī Mūzikas akadēmijas absolventes. "Teiksma" koncertējusi vairākkārt Igaunijā, Lietuvā, Krievijā, Vācijā, Polijā, Dānijā, Anglijā, Somijā, Japānā, Francijā, Bulgārijā, Portugālē, Spānijā, Čehijā, Turcijā, Šveicē, Velsā, Dienvidāfrikā, kā arī Kanādas latviešu Dziesmu svētkos Hamiltonā. Šobrīd ansamblis aktīvi muzicē septiņu dalībnieču sastāvā.

Biļetes pieejamas RKTMC "Mazā ģilde".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!