Foto: Publicitātes attēls

Ieceļošanas ierobežojumu dēļ šī gada septembrī atliktais Krievijas grupas "Bi-2" koncerts "Arēnā Rīga" notiks nākamā gada rudenī, portālam "Delfi" apstiprināja koncerta rīkotāji no "IZO Events".

Koncerts Latvijā bija ieplānots šī gada 23. septembrī, bet neilgi pirms tā stājās spēkā Ārlietu ministrijas noteiktie ceļošanas ierobežojumi Krievijas pilsoņiem, tāpēc "Bi-2" iecerētajā datumā uzstāties "Arēnā Rīga" nevarēja. Toreiz koncerta rīkotāji pauda, ka viņiem un grupai ir nepieciešams laiks līdz decembrim, lai konsultētos un pieņemtu lēmumu par šo koncertu. Sazinoties ar koncerta rīkotājiem, "Delfi" uzzināja, ka "Bi-2" nākamā augustā uzsāks Eiropas turneju un tās ietvaros 8. septembrī gaidāma uzstāšanās "Arēnā Rīga". Kā uzsver organizatori, iepriekš iegādātās biļetes būs derīgas.

Šī gada 16. decembrī tirdzniecībā nonākušas biļetes uz nākamgad gaidāmo koncertu.

"Bi-2" ir viena no populārākajām Krievijas rokgrupām, kas iepriekš vairākkārt koncertējusi Latvijā un sadarbojusies ar grupu "Prāta vētra". Sākoties Krievijas iebrukumam Ukrainā, šī gada 24. februārī, grupa atturējās paust jebkādu attieksmi pret notiekošo, taču aprīļa beigās atteicās spēlēt koncertu Krievijas pilsētā Omskā, jo virs skatuves bijis reklāmkarogs ar Krievijas agresijas simbolu "Z".

Jūnijā "Bi-2" publicēja jaunu dziesmu un drūmās noskaņas ieturētu videoklipu " Колыбельная" ("Šūpuļdziesma"). Līdz ar dziesmas un klipa pirmizrādi tika publicēta arī preses relīze, kurā teikts, ka grupa "turpina novērot esošo realitāti."

Publiski grupas pārstāvji pauda, ka dziesma esot arī veltījums tuvas draudzenes Aļonas Meškovas piemiņai. Sieviete, kas bija Konstantīna Habenska labdarības fonda vadītāja, mūžībā devās 2021. gada beigās. Tomēr dziesmas videoklipa saturs, kurā viens no grupas dalībniekiem ar aizsietām acīm velk televizoru kaudzi, bet otrs noskuj matus pusaudžiem, Ēzopa valodā runāja par "Bi-2" attieksmi pret Krievijas uzsākto karu Ukrainā. Jāpiezīmē, ka grupa šajā laikā ir turpinājusi uzstāties Krievijā. Kā liecina "Bi-2" mājaslapā atrodamā informācija, 2023. gadā grupai ieplānoti koncerti Maskavā, Sočos, Volgogradā, Sanktpeterburgā un citās Krievijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!