Pašmāju tumšā folka grupa "Juuk" publicējusi jaunu dziesmu "Neveiksmnieku vientulība", kas ir trešais singls no topošā jaunā albuma "Muļķa stabule". Līdz ar dziesmas publicēšanu klajā laists arī tās teksta video.

Dziesma "Neveiksmnieku vientulība" (dzejas autora Antana A. Jonīna versijā – "Pašķindināt atslēdziņas") ir klasiska prāta un ķermeņa klejojumu balāde pa 20. gadsimta beigu Lietuvas tumšajām ielām – tā dziesmu raksturo tās mūzikas autors Edgars Šubrovskis. Jonīna teksta atdzejojuma autors ir Pēteris Brūveris.

Kā vēsta "Juuk" mūziķi, albuma "Muļķa stabule" skanējumu un saturu varētu dēvēt par Baltijas folkroka balādēm – tā būs latviešu un lietuviešu autoru dzeja ar Oskara Jansona, Edgara Šubrovska un Sniedzes Prauliņas mūziku. Jaunā albuma izdošana iecerēta pavasara otrajā pusē.

Līdz šim no albuma jau publicētas dziesmas "Arlekīns" un "Dzejnieks", kas 2021. un 2022. gadā ieņēma otro un pirmo vietu "Radio Naba" latviešu dziesmu gada topā.

Tuvākās paredzētās "Juuk" uzstāšanās gaidāmas 25. februārī pie Kongresu nama atbalsta koncertā Ukrainai un 17. martā klubā "Depo". Savukārt 17. februārī klubā "Republika" ieplānots "Juuk" dalībnieka Edgara Šubrovska solokoncerts.

Tumšās folkmūzikas un kantrī grupa "Juuk" spēlē pašu sacerētu mūziku un reizēm arī pa kādai dziesmai no latviešu pagrīdes un tradicionālās folkmūzikas scēnas. Grupas 2019. gadā publicētais debijas albums "Indulgenču tirgotāji" tika nominēts "Austras balvai" un "Zelta mikrofonam" kategorijā "Labākais alternatīvās vai indie mūzikas albums". 2021. gadā, kombinējot akadēmisko, folka un roka skanējumu, izdots albums pieaugušiem bērniem "Sikspārņi".

"Neveiksmnieku vientulību" iespēlēja: Edgars Šubrovskis – balss, ģitāra, basģitāra; Sniedze Prauliņa – flauta; Oskars Jansons – bandžo; Rasa Pole – vijole; Kalvis Sležis-Zaļkalns – bungas. Ierakstīja un miksēja Ingus Baušķenieks studijā "Bicycle Systems", māsterēja Purva Spīganiņa, pazīstama arī kā Kaspars Putriņš. Dziesmas teksta video zīmēja un animēja Didzis Upens, kas arī spēlē grupā "Velns Viņu Zin".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!