Grupas "Depeche Mode" 9. februārī publicējusi jaunu dziesmu "Ghosts Again" un tās videoklipu. Dziesma piesaka martā gaidāmo grupas piecpadsmito studijas albumu "Memento Mori", kas ir pirmais pēc "Depeche Mode" dalībnieka Endija Flečera aiziešanas mūžībā.

Plānots, ka jaunais albums klajā nāks šī gada 24. martā. Albumu producējis Džeimss Fords un Marta Salodžini.

"Ghosts Again" ir klasiska "Depech Mode" dziesma. "Dziesmā perfektā balansā ir notverta prieka un melanholijas sinerģija," saka Deivs Gahans. Savukārt Martins Gors piebilst: "Tas nav bieži, kad mēs ierakstām dziesmu, kuru atkārtoti klausoties, tā neapnīk."

Dziesmas mūzikas videoklipu un arī gaidāmā albuma dizainu veidojis grupas ilggadējais draugs un vizuālā tēla autors, fotogrāfs Antons Korbīns.

Singls "Ghosts Again" pieejams mūzikas straumēšanas platformās, bet jauno albumu iespējams iepriekš pasūtīt šeit.

Grupa "Depeche Mode" kulta statusu iemantojusi ar saviem 80. gadu albumiem "Black Celebration" (1986), "Music for Masses" (1987), kā arī 90. gados izdotajiem"Violator" (1990) un "Ultra" (1997). Līdz šim grupa izdevusi 14 studijas albumus, no tiem jaunākais - "Spirit" - iznāca 2017. gadā.

"Depeche Mode" vairākkārt uzstājusies arī Rīgā, pēdējoreiz viesojoties pārpildītā "Arēnā Rīga" 2018. gadā.

Šogad, līdz ar albuma iznākšanu, "Depeche Mode" dosies deviņpadsmitajā pasaules koncerttūrē, spēlējot gan solo koncertus, gan piedaloties festivālos. Kopā tiks nospēlēti 45 koncerti, no kuriem viens notiks Tallinā, 6.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!