Foto: DELFI

Mūziķe Zelma Jēgere, kas labāk pazīstama ar skatuves vārdu VIŅA, publicējusi trešo soloalbumu – "Diamond dust", taču šoreiz ar jaunu skanējumu un skatuves vārdu – Zelma, "Delfi" informē mūziķes pārstāvji.

Albums ar nosaukumu "Diamond dust" sastāv no septiņiem skaņdarbiem, kas sarakstīti angļu valodā pēdējo trīs gadu laikā. Albuma tapšanas procesā iesaistījušies daudzi dažādi mūziķi, katrs ar savu rokrakstu un skanējumu – Oriole, Kashuks, Arturs Liede, Andis Ansons, Andrjus Jaņuns, Kapteinis Reinis, Andris Buiķis, Oskars Ozoliņš, Erna Daugaviete, Matthias Herbergs un Marvins Langners no Vācijas, Rūdolfs Ozols, Valters Sprūdžs un Ralfs Eilands. Albumā esošās dziesmas brīžiem kontrastē viena ar otru, kas ir raksturīga iezīme iepriekšējiem Zelmas albumiem.

"Laika periods, kurā tapis šis albums, patiesību sakot, ir bijis pilns sāpīgu notikumu un pārbaudījumu," stāsta Zelma. "Gandrīz visu 2021. gadu man vajadzēja vairāk koncentrēties uz savu mentālo veselību un labsajūtu, tādēļ laika un motivācijas mūzikai bija ļoti maz. Paši pirmie skaņdarbi, kas tika sarakstīti ("Blue", "How") ir diezgan drūmi un depresīvi. Biju diezgan droša, ka finālā arī viss albums būs līdzīgos toņos, taču, palēnām atgūstot dzīvesprieku un degsmi, arī pāris dziesmas iekrāsojās pozitīvākās krāsās. Esmu ārkārtīgi pateicīga visiem cilvēkiem, kas ir bijuši daļa no manas atbalsta komandas gan muzikāli, gan emocionāli šī radošā darba tapšanas procesā. Zinu, ka liela daļa manu klausītāju ir noilgojušies pēc jauna VIŅAs albuma, un varu pačukstēt, ka paralēli esmu sākusi strādāt arī pie tā."

Albuma "Diamond dust" vizuālo noformējumu veidojis mākslinieks Sandis Mūrnieks ogles tehnikā uz audekla. No 1. marta albums ir pieejams visās straumēšanas platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!