Foto: Publiciātes foto

Latviešu reperis E.V. un bītmeikers Veiders izdevuši videoklipu singlam "Kultūras fenomens", "Delfi" informē mūziķu pārstāvji. Tas ir jau trešais singls no viņu 20. aprīlī gaidāmā kopdarba – albuma "Jaunā pagrīde".

Videoklips tapis ciešā sadarbībā ar "TimelessR." radošo komandu. Videogrāfe - ALCE (Alise Diure), producente – MEGI (Katrīna Megija Deičmane), scenārists un producents – E.V. (Kārlis Pauls Šēnhofs). Dziesma jau ir pieejama visās mūzikas straumēšanas platformās.
Videoklipā vēstījums ir saistīts ar hip-hopa kultūras saknēs esošo ticējumu, ka spēks pieder pašiem māksliniekiem un kultūras pārstāvjiem. "Hip-hops savā būtībā ir par vārda spēku," dziesmu komentē E.V. "Vārdi zaudē jēgu, kad izklaide triumfē pār radīšanas mākslu. Brīdis, kad kritēriji dziesmai, lai tā "aizietu", apsteidz iemeslu pateikt kaut ko svarīgu – tad māksla zaudē. Izklaides industrija un hip-hopa kultūra var gana labi sadzīvot, ja viena otrai palīdz godprātīgi – tad arī vārdam saglabāsies svars."

E.V. ir 23 gadus jauns hip-hopa mākslinieks no Ikšķiles/Ogres, kurš raksta un izpilda dziesmas gan latviešu, gan angļu valodā. Viņš ir dalībnieks divās latviešu hip-hopa apvienībās – "Kreisais Krasts" un "Brīvrunu Projekts". Mūzikas gaitas viņš uzsāka 2016. gadā, gadu vēlāk publicēts debijas albums "Imperfect World", kas ierakstīts "Dirty Deal Audio" studijā. Uzstājies festivālos "Positivus", "SummerSound" un "Baldones Waterfest", ar apvienību "Brīvrunu Projekts" iesildījis Gustavo 2022. gada koncertu "Arēnā Rīga".

Veiders (arī "''Chris Vader") ir latviešu bītmeikers, producents un dīdžejs. Darbību uzsācis 2010. gadā. Agrāk bija pazīstams ar "drum&bass" apakšžanra "jump up" skaņdarbiem, uzstājies Beļģijā, publicējis mūziku sadarbībā ar Lielbritānijas un ASV ierakstu kompānijām. Latvijas hip-hopa scēnā, sadarbojoties ar tādiem māksliniekiem, kā ansis, Steps, Kjuumanis, Būū un citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!