Foto: Publicitātes foto
Bauskas pilskalna estrādē šovasar, 1. jūlijā, norisināsies mūziķa un mākslinieka Igo rīkotais festivāls "Knifs?".

Kā vēsta festivāla rīkotāji no "Igo mūzikas menedžmenta", Bauskas pilskalna parka estrādē skanēs dažādu stilu mūzika: blūzs, džezs, etno, roks un kora mūzika.

Kopā būšanas prieku brīvdabas koncertos uz "Knifs?" skatuves radīs atzīti talanti: "The Hobos Club", "Montana", ģitāristi Ēriks Upenieks un Aivars Hermanis duetā "Bague Duo", Igo, Muuna, Andris Ērglis, Ivars Pētersons, Pēteris Upelnieks, "Rusted Weel ", "Austras bērni" un citi.

Šajā Dziesmusvētku gadā festivāls "Knifs?" sagatavojis muzikālu pārsteigumu – sadarbību starp trīs Eiropas latviešu apvienotajiem koriem un Igo koncertprogrammā "Tautu, kura dzied, nevar nedzirdēt". Festivālā "Knifs?".

Nīderlandes latviešu koris, diriģente Gunita Kronberga, Briseles latviešu koris, diriģente Gita Pāvila, Parīzes latviešu koris "Latve", diriģente Ināra Braže kopā ar mūziķiem no Latvijas – Igo, Jāni Strazdu, Aini Zavacki, Aivaru Meijeru, Kristeru Kupču, Armandu Alksni 2022. gadā sniedza trīs jaudīgus koncertus Nīderlandē, Beļģijā un Francijā. Bauskā būs unikāla iespēja šo programmu atskaņot vēlreiz, tagad jau Latvijā.

Par programmu tās veidotāji saka: "Dziedāšana ir būtiska latviešu identitātes sastāvdaļa. Ar šo mantojumu mēs izaugam, ar to dalāmies un pārstāvam savu tautu ārzemēs. Koncertos, kur izdziedās Latvijas skaistumu un vajadzību pēc brīvības un lūgšanas, skanēs klasiskās latviešu kora dziesmas un leģendāra popmūzika. Programma būs interesanta un saistoša visu vecumu klausītājiem." Programmas režisore ir Maija Kalniņa.

Pēc pusnakts festivālā "Knifs?" jau tradicionāli muzicēs kluba "u.t.t." pamatsastāvs – Igo, Jānis Strazds, Egons Kronbergs, Mārtiņš Burkevics, Vilnis Krieviņš, Ivars Pētersons, Pēteris Upelnieks, Muuna un Klinta.

Atgādinām, ka Igo izlolotais un rīkotais festivāls "Knifs?" pērn notika pirmo reizi. Festivāla devīze ir: "Piešķil vasarai knifu!", savukārt tā nosaukums radies no mūziķu sarunvalodā bieži lietotā jēdziena "kinfs", kas, kā saka Igo, "ir kaut īpašs, kas rodas ilgi muzicējot un nāk ar gadiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!