Foto: Andris Zariņš
Pirmdien, 1. maijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē ar fonda "Viegli" koncertu atklātas Imanta Ziedoņa dzimšanas dienas svinības, informē fonda pārstāvji.

Fonda "Viegli" koncertsērija "Es būšu tur" norisinās līdz pat 3. maijam, kad fonds atzīmēs Imanta Ziedoņa deviņdesmitgadi. Koncertos kopā ar fonda mūziķiem un dalībniekiem uz skatuves kāpa arī jauktais koris maska diriģenta Jāņa Ozola vadībā.

"Pateicamies koncerta visiem un fonda vārdā sakām milzīgu paldies arī korim "Maska", kurš ievibrēja Ziedoņa zāli vēl nebijušās frekvencēs. Mūsu pirmais koncerts aizritēja bez aizķeršanās, esam ļoti pacilāti un priecīgi," stāsta mūziķis Jānis Holšteins-Upmanis.

Koncertā kopā ar fonda "Viegli" mūziķiem Jānis Strapcānu, Jāni Holšteinu-Upmani un Renāru Kauperu piedalījās arī fonda dibinātāju un dalībnieku korītis. Koncertā muzicēja arī ģitārists Miķelis Putniņš, pianists Toms Mikāls, basists Jānis Olekšs un bundzinieks Miķelis Vīte.

Koncertsērijas nosaukums aizgūts no fonda "Viegli" jaunākā singla, kas izdziedāts Imanta Ziedoņa dzejoļa "Nakts ugunīs" vārdos. Tas vēsta par ugunīm, kurās sadeg tumsa un ietek gaisma. Ziedoņa zālē varēja dzirdēt ne tikai jauno dziesmu "Nakts ugunīs", bet arī pirmatskaņojumu piedzīvoja dziesma "Svārsti". Fonda mūziķi kopā ar jaukto kori "Maska" izpildīja arī tādas melodijas ar Imanta Ziedoņa vārdiem kā "Mazā bilžu rāmītī", "Buramdziesmiņa", "Tautas laiks" un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!