Foto: Publicitātes foto

Jau trīspadsmito reizi pa Latvijas lauku ceļiem un takām pedāļus pretī koncertiem un naktsmājām mīs muzikālā ceļojuma "Velomūzika" dalībnieki.

Kā "Delfi" informē "Velomūzikas" idejas autors un realizētājs, mūziķis Kārlis Kazāks, šogad maršruts metīs plašu loku pa Vidzemi un ik vakara akustiskie koncerti arī plašākai publikai būs pieejami šādās tikšanās vietās:

25. jūnijā Mazsalacas kultūras centra iekšpagalmā;
26. jūnijā pie Ķoņu skoliņas;
27. jūnijā "Lejaskukros" pie Kukru ezera Turnas pusē;
28. jūnijā dizaina viesu namā "Bergervillā";
29. jūnijā dzirkstošo bērzu sulu ražotnē "Birzī" Brantu pagastā.

Visu koncertu sākums plānots ap pulksten 20.

Šī gada "Velomūzikas" braucienā Kārlim Kazākam pievienosies jau vairākos muzikālajos velobraucienos iepazītie "Dzelzs vilka" taustiņinstrumentālists Kaspars Tobis, grupas "Stūrī zēvele" basģitāriste Maija Ušča, aktrise Karīna Tatarinova, aktieris Kaspars Zvīgulis, kā arī citi iepriekš paredzēti un neparedzēti ceļabiedri.

"Nav nekādu iemeslu pārtraukt tradīciju – vienu vasaras nedēļu baudīt Latviju, vasaru un dziesmas. Ja iepriekšējā reizē, kad izvēlējāmies apceļot Vidzemi, šķita, ka mūsu valsts ziemeļu novads varētu sagādāt mazāk negaidītu pārsteigumu, tad šoreiz tādu bažu vairs nav. Latvijas mazie celiņi, meži, muižas un cilvēki ir tik dažādi un brīnumaini, ka ar nepacietību gaidām šīs vasaras piedzīvojumu", stāsta "Velomūzikas" organizētājs Kārlis Kazāks, piebilstot, ka nekas neesot mainījies – visi koncerti to apmeklētājiem ir pieejami bez maksas un arī paši dalībnieki par pavadīto laiku ceļā un muzicēšanu koncertos atlīdzību nesaņem.

Koncertos muzikālā apvienība muzicē tikai ar līdzi vestajiem akustiskajiem instrumentiem – ģitāru, mandolīnu, ukuleli, basa ukuleli, melodionu un dažādiem ritma instrumentiem.

Šīs vasaras maršruts sāksies Valmierā un vedīs cauri tādām apdzīvotām vietām kā Zilaiskalns, Dikļi, Ozolmuiža, Vilzēnmuiža, Urga, Mazsalaca, Blanka, Vērsis, Ipiķi, Ķirbēni, Ķoņi, Unguriņi, Piksāri, Omuļi, Vēži, Turna, Pedele, Zīle, Vijmeži, Mežmuiža, Lobērģi, Mēri, Blome, Cimza un daudzām citām.

"Velomūzika" noritēs jau divpadsmito vasaru un pirmo deviņu gadu laikā pieredzētais ir apkopots Kārļa Kazāka grāmatā "Sākums mūs atrod pats". Kopumā "Velomūzika" pa Latvijas ceļiem un taciņām ir noripinājusi jau 6000 kilometru un sniegusi aptuveni 100 koncertu.

"Velomūzikas" maršrutiem un notikumiem var sekot muzikālā ceļojuma "Facebook" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!