Foto: Publicitātes foto
Šī gada 14. un 15. jūlijā Lucavsalā Rīgā notiks "Positivus" festivāls. Šogad kā galvenie mākslinieki uzstāsies reperis un producents Metro Boomin, kā arī šobrīd slavas zenītā esošais popmākslinieks Sems Smits.

Ar pilno festivāla programmu iespējams iepazīties, lejupielādējot "Positivus'23" mobilo lietotni.

"Positivus" organizatori aicina izpētīt mākslinieku uzstāšanās laikus, sastādīt savu festivāla programmu un aktivizēt atgādinājumus pirms gaidītākajiem "Positivus'23" priekšnesumiem.

Kā "Delfi" vēsta festivāla rīkotāji no "Positivus Music", Sems Smits Latvijā ieradīsies ar 53 cilvēku lielu komandu, kas ir jauns festivāla rekords.

"Tas nozīmē, ka šī uzstāšanās būs spilgtākā, kāda jebkad pieredzēta. Sema Smita pavadošās grupas sastāvā ir daudz mūziķu, dziedātāju un dejotāju," stāsta organizatori.

Tāpat šogad festivālā būs daudz jaunu zonu un skatuvju. Kā lielākais jaunums izceļams "Comedy Latvia" pienesums festivāla programmai ar daudziem labi zināmiem "stand-up" komiķu priekšnesumiem.

Uz festivāla galvenās skatuves — "LMT Stage" — uzstāsies Sems Smits, Metro Boomin, grupa "alt-J", J.I.D, "EarthGang", "Emotional Oranges" un Gustavo.

Uz festivāla otrās lielākās skatuves — "Lāčplēsis Stage" — uzstāsies Tomijs Kešs, "Little Big", "Sleaford Mods", Anna B Savage, "Banda Banda", "Bel Tempo", Elīza Legzdiņa, Miks Galvanovskis, "Martas asinis" un Wiesulis.

Jauno "Evolution Stage" programmu piepildīs daudzu spožu vietējo mākslinieku priekšnesumi. Uz šīs skatuves kāps: Aminata, Vēstnieks, Mauku Sencis & Grandmasters Neons, ZEĻĢIS, Fiņķis, Patrisha, I MEAN LOVE, MC Apšaude, Grēta, Vultura, HUNN, MARKO & HOTTE, "Perestroika" un "Laika suns".

Pagājušā festivāla viena no populārākajām zonām bija "Jim Beam Silent Disco", kura šogad būs izveidota daudz lielāka. Tajā dejas spēlēs: DJ Kārlis Ķilkuts, DJ Rojs Rodžers, DJ Magnuss Eriņš, DJ Artūrs Pudāns, DJ All-viss, DJ Aspirīns, DJ Inga Zeile, DJ Reinis Kārlis Rutkis un DJ Kārlis Zariņš.

Festivālā varēs baudīt ne tikai daudzveidīgu mūzikas un mākslas programmu, bet arī novērtēt, iegādāties oriģinālus un kvalitatīvus dizaineru darbus jaunajā smukumlietu tirdziņā "Positivus Bazaar", kā arī baudīt garšīgu, veselīgu un daudzveidīgu ēdienu. Tāpat, festivālu piepildīs visdažādākās aktivitātes un stendi.

Positivus festivāla teritorija apmeklētājiem būs atvērta no piektdienas, 14. jūlija, pulksten 14 līdz 03.00, un no sestdienas, 15. jūlija, pulksten 12 līdz 03.00. Kā ierasts, festivāla biļetes pret aprocēm varēs apmainīt ātrāk "Galerijā Centrs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!