Foto: Publicitātes foto

29. augusta vakarā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē ar skatītāju ovācijām, līdzi dziedāšanu un vairākkārtējiem hitu atkārtojumiem izskanējis grupas "Menuets" 55 gadu jubilejas koncerts. Kā "Delfi" informē "Menueta" pārstāvji, uz skatuves grupas dzimtajā pilsētā kāpa visi sākotnējie grupas dibinātāji pilnā sastāvā, un koncertu apmeklēja arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

"Menuets" ir leģendāra latviešu rokgrupa, kas savulaik kļuva populāra kā komponista Imanta Kalniņa mūzikas izpildītāja. Šobrīd "Menuets" ir uzskatāma par vecāko grupu Latvijā.

"Menueta" pirmā uzstāšanās notika 1968. gadā, kopā sanākot sešiem Jūrmalas skolēniem, kad brāļi Sējāni un Bartaševici ar domubiedriem sāka kopīgus mēģinājumus rokmūzikā. 2023. gada vasarā un rudenī grupa svin savus "Zelta 55", saviļņojot, aizkustinot un aicinot kopā izdziedāties no visas sirds.

Lia Guļevska, pazīstamā radiožurnāliste un dziedātāja Adriana Kukuvasa māsa, "Menuetam" veltītajā grāmatā "Piever acis, un atkal kā toreiz" (2008) saka: "Lokālā mērogā "Menuets" ir kļuvis par latviešu "bītliem". Tā suģestējošā iedarbība nav skaidrojama ar vārdiem, bet meklējama katram savā sirdī. Pirms divdesmit gadiem skatuves priekšā lēkāja piecgadīgie, kurus uz koncertu bija līdzi paņēmušas mātes vai vecmāmiņas. Šobrīd jau viņi paši, rokās vienojušies, dzied "Menuetam" līdzi, bet skatuves priekšā lec viņu bērni."

Grupas "Menuets" jubilejas koncerti "Zelta 55":

  • 7. oktobris, "Jūras vārti", Ventspils;
  • 21. oktobris, Krustpils kultūras centrs, Jēkabpils;
  • 28. oktobris, Kultūras centrs "Ulbrokas pērle";
  • 12.novembris, Koncertzāle "Cēsis";
  • 19. novembris, Latgales vēstniecība "Gors", Rēzekne;
  • 23. novembris, Ogres Kultūras centrs;
  • 26. novembris, VEF Kultūras pils, Rīga.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!