Foto: Angie Kremer Photography

Ar koncertu "Hugo Tičati, Arvo Perts un Nirvana" sestdien, 16. septembrī, pulksten 19 Dzintaru koncertzālē turpināsies "Kremerata Baltica" festivāls.

Kā vēsta festivāla rīkotāji, klausītājus priecēs neordinārais vijolnieks Hugo Tičati, kura mākslinieciskā personība iemieso visas iespējamās radošuma izpausmes, sākot no pirmatskaņojumiem prestižākajās pasaules koncertzālēs, improvizācijām ar mūkiem Indijā līdz novatorisku programmu izstrādēm savam kamerorķestrim "O/Modernt". Daudzi izcili mūsdienu komponisti ir veltījuši viņam darbus, tostarp Erki-Svens Tīrs, Pēteris Vasks un Dobrinka Tabakova.

Šoreiz Hugo Tičati izpildījumā koncertā skanēs Arvo Perta opusi, kā arī Krista Auznieka Vijoļkoncerta pirmatskaņojums.

Koncerta otrajā daļā skanēs rokmūzikas grupas ''Nirvana'' kompozīcijas pārlikumos stīgu orķestrim, mijoties ar amerikāņu minimālista Filipa Glāsa un angļu baroka dižgara Henrija Pērsela mūziku.

Festivāls noslēgsies 17. septembrī pulksten 19, kad Dzintaru koncertzālē kopā ar "Kremerata Baltica" uzstāsies vijolnieks Gidons Krēmers ar orķestra pastāvīgo rezidējošo mākslinieku, pianistu Georgiju Osokinu.

Programmā skanēs Vīnes klasiķa Jozefa Haidna Koncerts vijolei un klavierēm Fa mažorā, ukraiņu mūsdienu klasiķa Valentīna Silvestrova skaņdarbs ''The Messenger'' (''Vēstnesis''), kur komponists apcerējis mocartiskus impulsus un pāreju no šīs pasaules uz aizsaulēm. Skanēs arī Jēkaba Jančevska 'Lignum'', kas rakstīts tieši "Kremerata Baltica", kā arī Georga Pelēča Vijoļkoncerts "Pages of a Biography''.

Jau vēstīts, ka šogad "Kremerata Baltica" festivāls notiek no 15. līdz 17. septembrim. Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!