Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
2025. gada 24. janvārī Rīgā uzstāsies viens no populārākajiem tenoriem pasaulē Andrea Bočelli. Koncerts notiks "Arēnā Rīga".

Andrea Bočelli ir viens no pasaulē zināmākajiem itāļu dziedātājiem, kurš vienlīdz lielus panākumus guvis gan klasiskajā opermūzikā, gan arī popmūzikā. Viņš globālu slavu guvis tieši kā "crossover" izpildītājs, sasniedzot auditorijas, kas ierasti akadēmisko mūziku neklausās.

Dziedātājs karjeru sāka ar uzvaru Sanremo mūzikas festivālā 1994. gadā. Kopš tā laika Bočelli ir izdevis 15 albumus, trīs lielāko hitu albumus un deviņas pilna garuma operu ierakstus. Viņa ieraksti ir pārdoti vairāk nekā 90 miljonos kopiju visā pasaulē.

2010. gadā mākslinieks tika pagodināts ar zvaigzni Holivudas Slavas alejā. Bočelli sešas reizes ticis nominēts "Grammy" un "Latin Grammy" balvām, dziedājis četriem ASV prezidentiem, trim pāvestiem, Lielbritānijas karaliskajai ģimenei, daudziem premjerministriem, Olimpiskajās spēlēs un Pasaules izstādēs, tostarp 2021. gada Pasaules izstādes atklāšanas ceremonijā Dubaijā.

Emocionāli saviļņojoša bija Bočelli uzstāšanās Milānas katedrālē 2020. gada Lieldienās, Covid-19 pandēmijas laikā kad cilvēkiem nebija iespējams pulcēties svētku dievkalpojumiem. Koncerts no cilvēkiem tukšajā dievnamā tika tiešraidīts Bočelli "Youtube" kanālā un tā ieraksts tur ir skatāms joprojām.

2022. gadā Bočelli izdevis Ziemassvētku albumu "A Family Christmas", kas ierakstīts kopā ar dēlu Matteo un meitu Virdžīniju.

Kā raksta koncerta rīkotāji, Bočelli balss bagātīgais un spēcīgais tembrs ir tik universāls, ka dziedātājs var dziedāt visu, sākot no bel canto līdz verismo furoro, no reliģiskā repertuāra līdz populārajām balādēm.

Biļetes būs Andrea Bočelli koncertu Rīgā būs pieejamas no 3. oktobra pulksten 10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!