Foto: F64
Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" ar īpašu koncertu tiks svinēta dzejnieka Jāņa Petera 85. dzimšanas diena. Koncerts notiks šī gada 6. jūlijā pulksten 18.

"Ar šo koncertu mēs vēlamies ne tikai iepriecināt mūzikas un dzejas mīļotājus, bet arī izcelt kultūras pērlēs, kas izturējušas laika pārbaudi un iemantojušas tautas atzinību, jaunas šķautnes un dimensijas," atklāj pasākuma organizatori.

Koncertā skanēs Raimonda Paula, Ulda Stabulnieka, Ivara Vīgnera un citu komponistu tautā iemīļotas dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem. Kā dāvana jubilāram paredzēts Jāņa Ivuškāna īpaši šim jubilejas koncertam radītā jaundarba pirmatskaņojums.

Koncertā uz skatuves kāps ne vien "Baltic Groove Orchestra" diriģenta Jāņa Ivuškāna vadībā, bet arī Liepājas jauktais koris "Laiks" (vadītāja Ilze Balode), ritma grupa un solisti – Daumants Kalniņš, Elza Rozentāle, Antra Stafecka, Zigfrīds Muktupāvels. Koncerta vadītāju lomā iejutīsies aktieri Egons Dombrovskis un Signe Dancīte.

Pazīstamais dzejnieks, publicists, sabiedriskais darbinieks un diplomāts Jānis Peters dzimis 1939. gada 30. jūnijā Priekulē. Tautas atzinību Jānis Peters ieguvis kā populāru dzejas rindu autors, daudzu tautā mīlētu un dziedātu dziesmu tekstu radītājs. Šī jubilejas koncerta mērķis ir atzīmēt viņa ieguldījumu latviešu dzejas un mūzikas pasaulē, godināt no Kurzemes nākušo talantu, dāvājot baudījumu mūzikas klausītājiem un bagātinot mūzikas un mākslas vēstures mantojumu, vēsta koncerta rīkotāji.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!