Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Piektdienas un sestdienas, 2. un 3. februāra, vakars daudziem latviešu hip-hopa cienītājiem aizritēja Rīgā, pārpildītajā koncertzālē "Palladium", kur izskanēja repera anša papildkoncerti viņa aizvadītā gada 11. novembra pilnīgi izpārdotajam "Palladium" šovam.

Koncertiem bija īpaša scenogrāfija, gaismu un vizuālie efekti, kā arī vairāki viesi: Aija Andrejeva, Evija Vēbere, "Instrumenti", duets "Violin Diivas", grupa "Riekstu armija", Arturs Skutelis, Ozols, rolands če, Eliots, JeeKaa, Gints Smukais un daudzi citi. 3. februāra koncertā piedalījās arī vijolniece Kristīne Balanas.

Koncerta pirmajā daļā ar ansi uz skatuves atradās un viņam palīdzēja arī jauns latviešu reperis, aizvadītās "371 battle" sezonas finālists Amanito.

Īpaši grandiozi koncertā izskanēja skaņdarbi "Ir pagājis ilgs laiks", "Nav bail" un "Skarabejs", kuru laikā ansim uz skatuves pievienojās koris "Anima".

Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Visu koncerta laiku līdzās ansim uz skatuves bija arī viņa brālis Kārlis Kolmanis jeb 181h. ansis un 181h veido bītmeikeru duetu "Netīrās Cilpas", kuru debijas albums "Melnezera grāmata" vinila veidolā savus pirmos klausītājus atrada tieši anša "Palladium" koncertā 11. novembrī.

"Melnezera grāmata", kas sastāv no "Netīro Cilpu" bītiem un producēšanas darba un kurā piedalās virkne latviešu reperu, straumēšanas servisos nonāca novembra beigās un kādu laiku turējās straumētāko latviešu ierakstu topu augšgalos. "Melnezera grāmata" nominēta arī Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons '24" kā viens no aizvadītā gada labākajiem pašmāju hip-hopa ierakstiem.

ansis ir viens no populārākajiem un atzītākajiem latviešu reperiem un hip-hopa mūziķiem. 2021. gadā viņa albums "Liela māksla" saņēma "Zelta mikrofonu" gan kā labākais hip-hopa, gan kā labākais Latvijas mūzikas ieraksts. Tāpat "Liela māksla" saņēma arī "Austras balvu 2021" kā gada labākais latviešu mūzikas albums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!