Foto: Deutsche Grammophon, Holger Hage

"Nē, es karjeru vēl nebeidzu. Tomēr par to domāju – tas ir fakts," tā Latvijas Radio 3. "Klasika" izskanējušo informāciju par iespējamu dziedātājas karjeru beigšanu komentē pasaulslavenais latviešu mecosoprāns Elīna Garanča.

Informācija par dziedātājas karjeras beigām bija izskanējusi Austrijas radio, raidījumā "Brokastis ar mani". Kopumā intervija bijusi trīs stundas gara, tomēr ētera laikam un publikācijas apjomam atbilstošas saīsināšanas rezultātā pie klausītājiem nonākusi kontekstu zaudējusi informācija, skaidro dziedātāja.

Sarunā "Klasikas" raidījumā "Atspere" viņa atklāj, ka par daudzām lietām domā ilgi. [..] "Protams, es domāju, kā būs, kad pienāks laiks, kad nebūs ne balss, ne organisma, ne vēlēšanās būt visu laiku prom no mājām," saka Garanča, uzsverot, ka nav ieplānojusi karjeru beigt ne tuvāko piecu, ne 10 gadu laikā.

"Skatos uz saviem kolēģiem, kas ir noslēguši karjeru ar piecus gadus ilgām atvadu turnejām, un ir arī tādi, kas nodzied izrādi, atceļ nākamo un paziņo, ka viss – šī bija mana pēdējā," intervijā saka dziedātāja.

"Mans paraugs ir Krista Ludviga, kas, šķiet 65 gadu vecumā, dziedāja savu atvadu koncertu ar Čārlzu Spenseru. Viņas balss vēl bija tik lieliskā stāvoklī, ka visi teica – vēl taču var dziedāt. Mēs katrs kā mākslinieks gribam aiziet šādā situācijā. Taču manā gadījumā tas nebūs tuvāko gadu laikā. Man vēl ir ļoti daudz ideju, taču fakts, ka es par to domāju, ir īsts," pauž pasaulē pazīstamā latviešu operas zvaigzne.

Arī 2024. gadā dziedātāju gaida blīvs izrāžu un koncertu grafiks. Viņa dziedās gan Milānā, gan Neapolē, gan Vīnē, gan arī citviet.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!