Interjera un kamīnu salona AGNI vadītājs Imants Parādnieks sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību (LRS) ir iedibinājis ikgadēju balvu dzejā "Gada Uguns dzeja". Šogad balva tiks pasniegta 27.oktobrī plkst. 18:00 salonā AGNI, to saņems dzejniece Maija Laukmane par dzejoļu krājumu "Sirds bez žoga", portālu "Delfi" informē LRS pārstāvji.
Pasākumā piedalīsies Maija Laukmane, dziesminieks Uldis Fridrihsons, jaunie literāti no Talsiem, Latvijas Rakstnieku savienības pārstāvji un citi viesi. Balvu pasniegs Imants Parādnieks.

Jāpiemin, ka Maijas Laukmanes krājums "Sirds bez žoga" tika nominēts arī "Dzejas dienu 2007" balvai, kā arī izpelnījās plašu publikas atzinību un uzvarēja portāla DELFI lasītāju balsojumā.

Par iniciatīvu iedibināt jaunu balvu dzejā Imants Parādnieks stāsta, ka viņaprāt dzeja ir kas vairāk par vārdiem un domām. Dzeja ir sajūtas, kas kā dzirksts iededz gaismu sirdī, tā līdzīgi ugunij ir pilna dzīvības un siltuma, pārdzīvojumu un sāpes, kaisles un skaistuma, dvēseliskuma un mīlestības.

Turpmāk balva par "Gada Uguns dzeju" tiks pasniegta Dzejas dienu ietvaros par spilgtu un nozīmīgu devumu latviešu literatūrā iepriekšējā gadā.

Balvas saņēmēju izraudzīsies Dzejas dienu balvas žūrijas locekļi un uzvarētājs saņems naudas balvu Ls 500 apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!