Viena no lielākajām pēdējā laika literārajām sensācijām, ap kuru sacelta milzīga ažiotāža ne tikai visā pasaulē, bet ar laikraksta "Diena" starpniecību arī pie mums, ir skotu rakstnieces Džounas K. Roulingas grāmatas par Harija Potera piedzīvojumiem kārtējās daļas skandalozā tapšana.
ASV grāmatu izplatītāji paziņojuši, ka kopš M.Mičelas "Vējiem līdzi" iznākšanas nav piedzīvota tāda apsēstība ar kādu literāru darbu.

Pirms divām nedēļām apgādam "Jumava" izdevies vienoties ar Londonas literārās aģentūras "Christopher Little" pārstāvjiem par tiesībām izdot Harija Potera piedzīvojumus Latvijā.

Pirmā no septiņām pašlaik pasaulē tik populārajām Dž.K. Roulingas grāmatām "Harijs Poters un filozofu akmens" pie mūsu lasītāja nonāks jau 2001. gada janvārī.

Kā atzīmē grāmatas tulkotājs Ingus Josts, šī grāmata ir uzrakstīta ar lielu labestības un cilvēcīga humora lādiņu, tai piemīt arī gaumīga, neuzbāzīga noslēpumainības aura, kas dara šo grāmatu bezgala atšķirīgu no "Zvaigžņu kariem", trilleriem, detektīviem un visiem citiem "modernajiem" tekstiem. Harijs Poters ir jaunās paaudzes varonis, taču šī zēna piedzīvojumiem visā pasaulē ar lielu interesi un aizrautību seko ne tikai pusaudži, bet arī viņu vecāki - vidējie trīsdesmitgadnieki.

Jau septembrī apgāds "Jumava" uzsāks iepriekšparakstīšanās kampaņu uz pirmo Dž.K. Roulingas grāmatas par Harija Potera piedzīvojumiem izdevumu latviešu valodā.

Vai arī pie mums Harijs Poters kļūs tikpat populārs kā ASV un Lielbritānijā ?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!