Foto: Publicitātes foto
Oksfordas policija meklē kādu pāri, kas tiek turēts aizdomās par Dž.K.Roulingas romāna "Harijs Poters un Filozofu akmens" pirmizdevuma nozagšanu no kādas mākslas galerijas.

6000 sterliņu mārciņu (gandrīz 5000 latu) vērtais sējums tika izņemts no vitrīnas Vudstokas galerijā "Creative Art Gallery".

Video novērošanas ierakstā redzams, ka reto grāmatu paķer kāds vīrietis un sieviete, kamēr galerijas darbinieks runā ar apmeklētāju grupu.

Vietējā policija ir izplatījusi aizdomās turamo fotogrāfijas un aicina atsaukties cilvēkus, kuriem varētu būt informācija par šo cilvēku atrašanās vietu. "Es uzskatu, ka tas bija oportūnistisks noziegums, un zagļi izmantoja izdevību, kamēr galerijas asistents bija aizņemts ar cilvēku grupu," norādīja policists Džefrijs Alens. "Šajā metienā tika izdoti aptuveni 300 līdz 500 grāmatas eksemplāru, tāpēc tā ir ļoti reta. Grāmatas īpašnieks ir ļoti ieinteresēts tās atgūšanā, un mēs aicinām zvanīt mums ikvienu, kas atpazīst šos divus cilvēkus video novērošanas ierakstā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!