Foto: Publicitātes foto
Apgāds "Jumava" laidis klajā Beidzot arī Latvijā iznāk Aleksandra Vasiļjeva grāmatu ""Es esmu modē...". 100 atbildes uz jautājumiem par modi un sevi".

Grāmata veidota jautājumu un atbilžu veidā un aptver ļoti plašu tēmu loku - par stilu un to kā būt stilīgam ikdienā, par modes vēsturi un mūsdienu tendencēm, par krievu modi, par modi un seksualitāti, par pašu Aleksandru Vasiļjevu, par viņa dzīvi, pievēršanos modei un tērpu kolekcionēšanai, kā arī par viņa radītiem izrāžu tērpiem.

Grāmatā iekļauts ļoti plašs fotomateriālu klāsts, kurš ietver sevī bildes no Vasiļjeva privātās kolekcijas, kā arī fotogrāfijas no dažādiem modes pasākumiem, izrādēm un tērpu kolekcijas bildes.

Aleksandrs Vasiļjevs ir pazīstamais modes vēsturnieks, interjeru dekorators, scenogrāfs, populāru grāmatu un rakstu autors, izcils lektors un kolekcionārs. Dzimis 1958. gada 8. decembrī Maskavā pazīstamu teātra mākslinieku ģimenē, 1982. gadā pārcēlās uz Parīzi. 25 pasaules valstīs A.Vasiļjevs radījis vairāk nekā 100 dekorācijas vadošo teātru baletiem un operām, kā arī daudziem pazīstamiem teātru uzvedumiem un filmām. Aleksandrs Vasiļjevs kā vieslektors lasa lekcijas par modes vēstures un skatuves dizaina tēmām 4 valodās daudzās pasaules koledžās un universitātēs, vada meistarklases un kursus Krievijas universitātēs un koledžās. Viņš ir daudzu grāmatu autors, strādājis kā žurnālu "Vogue" un "Harper's Bazzar" krievu valodas izdevumu speciālais korespondents Parīzē.

Arī Latvijā spilgtais modes mākslinieks sabiedrībai jau ir labi pazīstams. Vasiļjevs regulāri Rīgā viesojās ar savām lekcijām, kuras pulcē daudzus interesentus un ir ļoti labi apmeklētas. Kā arī vasaras vidū Rīgā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notiks jau trešā Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas tērpu izstāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!