Foto: Publicitātes attēli
Izsoļu nams "Sotheby's" par ievērojamu summu pārdevis populārās 19. gadsimta britu rakstniecei Džeinai Ostinai piederējušu gredzenu, raksta ārvalstu prese.

Zelta gredzens ar milzu tirkīzu pārdots par par 152,450 sterliņu mārciņu lielu summu. Kopumā gredzenu savā īpašumā kāroja iegūt astoņi izsoles dalībnieki. Gala summu nosaucis kāds privāts kolekcionārs, kura vārds netiek atklāts.

Pārdošanas cena aptuveni piecas reizes pārsniegusi tā līdzšinējo vērtību.

Pēc Džeinas Ostinas nāves gredzens palika viņas ģimenē. Par tā eksistenci plašākai sabiedrībai kļuva zināms, kad rakstnieces mantinieki rotaslietu izlēma pārdot.

Džeina Ostina ir viena no populārākajām 19. gadsimta britu rakstbiecēm. Viņas populārāko romānu vidū ir tādi darbi kā "Lepnums un aizspriedumi", "Prāts un jūtīgums" un citi.

Kā uzsver "Sotheby's" pārstāvji, cena, ko kolekcionāri bija gatavi maksāt par Ostinas gredzenu, liecina par joprojām neatslābstošo interesi par rakstnieces daiļradi.

Jau ziņots, ka pērn "Sotheby's" izsolē tika pārdots līdz šim nepublicēta Džeinas Ostinas romāna manuskripts, par ko tika samaksāts 1.6 miljons ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!