Foto: F64
Literārā žurnāla "Latvju Teksti" 2012. gada dzejas balvas saņēmušas dzejniece Inga Gailes un tulkotāja Maima Grīnberga (attēlā), portālu "Delfi" informē žurnāla pārstāvji.

Balvas tika pasniegta Dzejas dienu ietvaros pasākumā "Klasiskās dzejas vakarā "Ziedi Daugavai"", kas notika 14. septembrī Ikšķilē uz Daugavas dambja.

Ingai Gailei balva piešķirta par dzejoļu krājumu "Migla" (izdevējs "Mansards").

"Pirmoreiz latviešu dzejā tik mērķtiecīgi un asi problematizēts sievietes tēls, ar kura palīdzību autore ne tikai uzdod neērtus jautājumus par mūsdienu dzīvi un vēsturi, bet arī pielūdz un slavina dzīvību, trauslo, bet nepieciešamo saikni starp paaudzēm, mācās ticēt cilvēcībai un liek to darīt arī lasītājam," balvas piešķiršanu pamato žurnāla pārstāvji.

Savukārt Maimai Grīnbergai balva piešķirta par Penti Sārikoski krājuma "Tiarnia" atdzeju. (izdevējs "Mansards").

"Latviešu lasītājam uzdāvināta iespēja pilnībā iepazīties ar spilgtā somu modernista, kaislīgā sapņotāja un marksista Penti Sārikoski triloģiju. Meditēšana par ikdienu mijas ar personiski pārdzīvotu pasaules ideju vēstures izklāstu, kulminējot grāmatas trešajā daļā, kas lasāma vienā elpas vilcienā – un tas ir ne tikai dzejnieka, bet arī atdzejotājas nopelns," raksta žurnāla pārstāvji.

Literārais žurnāls "Latvju Teksti" katru gadu septembrī pasniedz savu dzejas balvu par gada spilgtākajām oriģināldzejas un atdzejas grāmatām. Grāmatas izvērtē žurnāla redakcijas pārstāvji: Guntars Godiņš (galvenais redaktors), Liāna Langa (literatūras nodaļas redaktore), Kārlis Vērdiņš (kritikas nodaļas redaktors) un Jānis Ozoliņš (kritikas nodaļas redaktors).

Žurnāla "Latvju Teksti" dzejas balva iepriekš ir piešķirta: 2010. gadā Jānim Rokpelnim par dzejoļu krājumu "Nosaukums" (Neputns, 2010), Ingmārai Balodei par poļu dzejnieka Ādama Zagajevska dzejas izlases "Svešā skaistumā" (¼ Satori, 2009) atdzejojumu, 2011. gadā balvu saņēma dzejniece Anna Auziņa par krājumu "Es izskatījos laimīga" (Mansards, 2010).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!