Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu rakstnieks Dens Brauns, populārā romāna "Da Viči kods" autors, drīzumā laidīs klajā jaunu grāmatu "Inferno" jeb "Elle", kas tapusi iedvesmojoties no Dantes Aligjeri "Dievišķās komēdijas" pirmās daļas, raksta ārvalstu prese.

Jaunais romāns angļu valodā iznāks šī gada 14.maijā. Tā būs jau ceturtā asa sižeta grāmata, kas stāstīs par Hārvardas universitātes simbolisma profesoru Robertu Lengdonu.

Brauns savā oficiālajā interneta vietnē minējis, ka, rakstot šo grāmatu, ietekmējies no itāļu dzejnieka Dantes Aligjēri slavenā darba "Dievišķā komēdija" pirmās daļas ar nosaukumu "Elle", veicot izpētes darbus Florencē. Arī Brauna "Elles" notikumi risināsies Itālijā, un tajā atklāsies Dantes daiļrades ilgstošā ietekme uz mūsdienu pasauli. "Ar šo jauno romānu vēlos vest lasītājus ceļojumā pa šo noslēpumaino valstību...kodu un simbolu ainavām un vairākām slepenām ejām."

Grāmatas nosaukums tika atklāts, izmantojot sociālos tīklus "Facebook" un "Twitter." Fani no visas pasaules šajās vietnēs "tvītojot" un savam ziņojuma pievienojot mirkļbirku #DanBrownTODAY, varēja palīdzēt aizpildīt mozaīku, kurā slēpās grāmatas nosaukums. To var aplūkot interneta vietnē "Today," un tajā ir attēlota Svētās Marijas Ziedu katedrāle Florencē. Šī nav pirmā reize, kad Brauna grāmatu kampaņas tiek papildinātas ar mīklām. Līdzīgi tika darīts arī iepriekšējās grāmatas, "Zusušais simbols," izdošanas laikā.

Dena Brauna trīs pirmās grāmatas – "Da Viči kods," "Eņģeļi un dēmoni" un "Zudušais simbols" –, kas seko Lengdona gaitām, pasaulē pārdotas vairāk kā 81 miljonu eksemplāros. Līdz šim ir ekranizēti divi no populārajiem romāniem - "Da Viči kods" un "Eņģeļi un dēmoni."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!