Apgāds “Atēna” izdevis zviedru rakstnieka Pēra Ulova Enkvista romānu “Kapteiņa Nemo bibliotēka”. Tas ir stāsts par kādu ģimenes drāmu četrdesmitajos gados Vesterbotenas piekrastē. Tajā meklēts atrisinājums kādam tumšam noslēpumam robežzonā, kur fantāzija pasargā no īstenības, taču atspoguļo patiesību.
No zviedru valodas tulkojusi Dace Deniņa.

“Enkvista romānā atrodami krāteri un dzelmes, kas pildītas ar tādu skaistumu un atklāsmi, kam skandināvu literatūrā nav līdzīgu.” (Pouls Bērents, “Det Fri Aktuelt”)

“Grāmata ir skaista un skumja, saslēgusies ap saviem noslēpumiem. Tā ir kā sarežģīts skaņdarbs, kas jāklausās daudz reižu. Ja to dara, tajā var atrast aizvien jaunas dzīles un mīklas. Šādas grāmatas ir reti sastopamas.” (Marija–Luīse Paludana, “Weekendavisen”)

Pērs Ulovs Enkvists ir dzimis 1934. gadā Vesterbotenā. “Atēna” izdevusi arī viņa romānu “Galma ārsta apmeklējums”, kas atzīts par gada labāko romānu Zviedrijā (1999) un par labāko tulkoto romānu Francijā (2001), Vācijā (2002) un Anglijā (2003). Nākamā gada februārī rakstnieks viesosies Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!