Foto: Fb.com/ernests.rieksts

Fonā palmas un zilas debesis, iekrāsotas ar baltiem gubu mākoņiem. Vīrietim uz sejas saulesbrilles apzeltītiem rāmjiem un brūniem stikliem. Viņš saviem teju 10 tūkstošiem sekotāju vietnē "TikTok" stāsta, ka Fidži pamēģinājis "fastot" jeb neēst trīs dienas. Tagad no ēdienkartes jāizslēdz cukurs. Aprakstītā aina ir problemātiska, jo tās galvenais varonis ir nevis retrīta viesis, bet gan Rīgas pilsētas tiesas meklēšanā izsludinātais Ernests Rieksts. Viņu meklē saistībā ar krimināllietu par traģisko ugunsgrēku hostelī Rīgā, Merķeļa ielā.

Šobrīd lieta apturēta

Riekstam saistībā ar ugunsgrēku Merķeļa ielas hostelī celtas divas apsūdzības. Viena par uzņēmējdarbības veikšanu bez reģistrēšanas. Otra – par ugunsdrošības noteikumu tīšu pārkāpšanu, kā rezultātā iestājusies vairāku cilvēku nāve. Hosteļa ugunsgrēka lietā ir apsūdzēts arī Rieksta brālis Andrejs Gailis. Rieksts bija hosteļa faktiskais saimnieks, taču viņa brālim piederēja telpas, kurās tas atradās. Šobrīd iztiesāšana ir apturēta, jo Rieksts neierodas klātienē uz tiesas sēdēm un ir izsludināts meklēšanā.

Jāatgādina, ka pirms trim gadiem 28. aprīlī vienā no Merķeļa ielas hosteļiem izcēlās ugunsgrēks, kurā bojā gāja deviņi cilvēki. Viņi guva ķermeņa un elpceļu termiskos apdegumus, kā arī saindējās ar tvana gāzi un citiem degšanas produktiem.

Pēc ugunsgrēka policija kopumā aizturēja sešus cilvēkus, tomēr pret četriem kriminālprocesu izbeidza, jo izmeklēšanas laikā šo personu darbībās netika konstatētas noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes. Šis ir viens no lielākajiem paša Rieksta iebildumiem – viņš uzskata, ka ugunsgrēks izcēlies tīšas dedzināšanas dēļ. Tāpēc atbildīgi esot tie, kas dedzināja. Vairākkārt vīrietim atgādinot, ka viņu tiesā ne par hosteļa aizdedzināšanu, bet gan par ugunsdrošības noteikumu tīšu pārkāpšanu, kā rezultātā iestājusies vairāku cilvēku nāve, viņš norāda, ka savu vainu traģēdijā nesaskata. "Ir kaut viens pierādījums, ka man ir saistība ar ugunsdrošību Merķeļa ielā 8? Un jums neliekas aizdomīgi, ka

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!