Fоtо: Kārlis Dambrāns/DELFI

VEF kvartāla teritorijā, "Vasarnīca", 30. maijā norisinājās ikgadējā Latvijas Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) jauno modes dizaineru kolekciju skate. Modes skatei bija atlasītas 19 kolekcijas, ko veidojuši studenti sākot no bakalaura programmas pirmā kursa līdz maģistra programmas otrajām kursam.

Jauno modes mākslinieku darbos šogad izspoguļojās tādas tēmas kā bērnības atmiņas un dziļi personiski stāsti, kā arī līdztiesības jautājumi un ilgtspējīga dizaina risinājumi. Kolekcijās bija redzami arī dažādi eksperimenti – materiālu, izšuvumu, adījumu un rakstu risinājumi, kā arī netradicionālu tehniku pielietojums.

"Šī gada modes skatē mēs piedzīvosim jaunā modes dizainera atvēršanos jebkuras formas iespējamībai – kā tā izriet tieši no dialoga, procesa un neskaitāmiem eksperimentiem, jo, lai atrastu dizainu, ir jādodas ārpus tā. Tā būs iespēja pārsteigt, nevis apstiprināt!", iepriekš teica LMA Modes dizaina katedras vadītāja Agnese Narņicka.

Skatē varēja redzēt kolekcijas, ko veidojuši: Dārta Sprukule BA4, Pāvels Žeļezņaks BA2, Ieva Mālmeistere MA2, Elizabete Meisīte BA2, Annija Pauzere, Estere Līva Logina un Marta Laure BA1, Santa Kirmuža – Svilāne BA2, Alberts Žitņevs un Elvis Keišs BA1, Alise Sedliņa – Brūdere BA2, Līva Ejuba BA3, Džeina Lubāne BA4, Nils Alencevičš BA3, Asnāte Ildze Egle BA3, Krišjānis Brasliņš BA2, Artūrs Skurstenis BA3, Jurģis Emīls Liepiņš BA2, Zaiga Brutāne MA2, Letīcija Orlova BA2, Krišjānis Pērkons BA3, Alise Paškovska BA4.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !