Foto: Mārtiņš Cīrulis
Otrdienas, 29. jūnija pievakarē, Rīgas Kinostudijas pirmajā paviljonā notika Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) modes skates 2021 filmas "Digitalizācija" pirmizrāde. Skates speciālbalvu ieguvusi LMA otrā kursa maģistrantūras studente Una Pūpola.

Ņemot vērā pasaulē un Latvijā aktuālo situāciju un laikmetam raksturīgo formātu, šogad kolekcijas tika iekļautas modes filmā "Digitalizācija". Filmas režisors ir Ivars Burtnieks, mūzikas autors - Brauer, fotogrāfs – Mārtiņš Cīrulis, grafiskās identitātes autore - Aleksandra Samuļenkova.

Publiski filmu varēs noskatīties no 1.jūlija pulksten 10 vietnē "aal-fashion.lv".

Filmā "Digitalizācija" ir redzamas 18 studentu kolekcijas:

1.kursa bakalaura studenti Džeina Lubāne, Germans Gordejevs;

2.kursa bakalaura studenti Loreta Asermane, Marija Marta Ločmele, Milēna Emīlija Seržante, Alise Šutova;

3. kursa bakalaura studenti Odrija Buša, Sigrija Mintika, Laura Luīze Valtere, Elza Kolomenska;

4. kursa bakalaura studenti Adele Norvele, Elīna Siliņa, Romāns Arhipovs;

1. kursa maģistra studenti Elīna Grīnberga, Ilze Muciņa;

2. kursa maģistri Anna Gulbe. Una Pūpola, Elīna Baltace.

Stiprinot modes mākslu un sniedzot atbalstu jaunajiem māksliniekiem, šogad pirmo reizi tika pasniegta tirdzniecības centra "Spice" balva. Atbalstu kolekcijas popularizēšanai un interviju žurnālā "Life" ieguva Una Pūpola, kas balvu saņēma par skaidri saredzamo mērķauditoriju un gatavību modes industrijas tirgum, sava zīmola "unattached" attīstībai. Unas Pūpolas kolekcija ir modes mākslas maģistra darbs, kurš ir novērtēts ar izcilību. Dizainere strādā, vadoties pēc principa: "Pērc mazāk, izvēlies labi un padari to ilgtspējīgu."

Īpašu specbalvu – automašīnu un atpūtu atpūtas kompleksā uz nedēļu ieguva Odrija Buša. Viņai uzvaru nodrošināja skatītāju balsojums vietnē "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!