Par godu latviešu mākslas izstādes "Simbolisma laiks Latvijā" atklāšanai Briseles rātsnamā 9. jūnijā slavenais pilsētas simbols - čurājošais puisītis - ir ietērpts latviešu tautas tērpā, portālu "Delfi" informē Latvijas Republikas vēstniecības Beļģijā pārstāvji.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Briseles pilsētas kultūras dienesta sadarbībā veidotajā izstādē tiek eksponēti 55 darbi no Nacionālā mākslas muzeja krājumiem, iepazīstinot mākslas cienītājus Beļģijā ar izcilo latviešu mākslas klasiķu Jaņa Rozentāla, Vilhelma Purvīša un Johana Valtera un citu mākslinieku daiļradi. Izstādes reklāmas plakātam izvēlēta 1913. gadā gleznotā Jaņa Rozentāla glezna "Princese ar pērtiķi".

Izstādi, kura tapusi Latvijas un Valonijas reģiona noslēgtā sadarbības līguma ietvaros, 9. jūnijā atklāja Latvijas kultūras ministrs Ints Dālderis un Valonijas reģiona starptautisko attiecību ģenerāldirektors Filips Suinens, piedaloties Briseles mēra vietniekam kultūras jautājumos Hamzam Fassi-Fihri, Nacionālā mākslas muzeja direktorei Mārai Lācei un Nacionālā mākslas muzeja direktores vietniecei zinātniskajā darbā Gintai Gerhardei-Upeniecei. Briseles mērs Fredijs Tīlemans un Latvijas vēstniecība Beļģijā uz izstādi bija aicinājuši plašu Beļģijas kultūras un mākslas aprindu pārstāvjus, politiķus un Beļģijā akreditētos ārvalstu diplomātus.

Izstāde Briseles rātsnamā būs apskatāma no 10.jūnija līdz 19.septembrim, darba laiki: no otrdienas līdz svētdienai no 10:30 līdz 18:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!