Foto: AFP/Scanpix

Piektdien, viesojoties Daugavpilī, kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) solījusi atbalstu Daugavpils (Dinaburgas) cietoksnī topošajam Marka Rotko mākslas centram, informēja vietējā pašvaldībā.

Ministre paudusi gatavību atbalstīt Daugavpils centienus projekta realizācijā, kā arī solījusi, ka no ministrijas puses tikšot darīts viss, lai pasaulslavenā Daugavpilī dzimušā mākslinieka vārdā nosauktais centrs saņemtu atbalstu jau no 2013.gada, kad tas tiks atvērts.

Tiekoties ar Daugavpils domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu ("Attīstības partija"), Kultūras pārvaldes vadītāju Eleonoru Kleščinsku un Rotko centra vadītāju Alekseju Burunovu, ministre izteica milzīgu pateicību pašvaldībai, jo krīzes laikā kultūru uz savām rokām iznesušas tieši pašvaldības. Jaunzeme-Grende pateicās arī par lielo atbalstu Daugavpils teātrim, par to, ka beidzot teātri izdevies izdabūt no parādu nastas un tas var mierīgi strādāt un attīstīt savu potenciālu.

Tikšanās turpinājumā ministrei bija iespēja noskatīties pašvaldības sagatavoto prezentāciju par Daugavpili, kurā akcents bija likts uz kultūras jomu. Savukārt Rotko centra izveides projekta vadītāja Sarmīte Teivāne prezentēja projektu no idejas 2002.gadā līdz šodienai.

Noskatoties prezentācijas kultūras ministre atzina, ka Daugavpilī ir daudz izdarīts, kā arī pārliecinājās, ka Rotko ir nopietns pasaules līmeņa zīmols, kas var palīdzēt nest pasaulē gan Daugavpils, gan arī Latvijas vārdu.

Vizītes turpinājumā Jaunzeme-Grende tiksies ar Daugavpils kultūras iestāžu vadītājiem, apmeklēs Daugavpils cietoksni, kur iepazīsies ar Rotko centra izveides projekta niansēm, nesen rekonstruēto Māla mākslas centru un Daugavpils teātri, kur noskatīsies izrādi "Klepernīku pogosta zvaigzne".

Šī ir jau trešā kultūras ministres vizīte Latgalē, iepriekš ministre apmeklēja Balvus un Rēzekni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!