Foto: Publicitātes foto
4. augustā no pulksten 15 līdz 16 Rīgas Centrāltirgū pie Administrācijas ēkas notiks igauņu mākslinieču Epp Kubu un Flo Kasearu performance " Holy High-Tech". Tā tiek spēlēta festivāla "Dirty Drama" ietvaros un šis pasākums skatītājiem ir bez maksas, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Epp Kubu ir scenogrāfe un vizuālā māksliniece, kas studējusi scenogrāfiju gan Latvijas Mākslas akadēmijā, gan Igaunijas Mākslas akadēmijā. Viņa ir bijusi scenogrāfe un kostīmu māksliniece arī izrādēm Latvijā, piemēram, Māras Ķimeles "Trīs māsas" Jaunajā Rīgas teātrī. Savukārt Flo Kasearu ir vizuālā māksliniece, kas jau iepriekš viesojusies Latvijā ar saviem darbiem. Viņa, piemēram, ir autore video darbam "Bēgšana Rīgā", kas pērn tika rādīts kim? laikmetīgās mākslas centrā, kā arī piedalījās Cēsu Mākslas festivālā. Vairāk par māksliniecēm var uzzināt viņu mājaslapās: www.eppepp.com un www.flokasearu.eu.

Par performanci, ko Epp Kubu un Flo Kasearu rādīs Rīgā, mākslinieces saka vien: "Gravity: Zero. Matter: Exotic. Fall: Free". Taču šī performance ir kā turpinājums 2. augusta vakarā notikušajai performancei "Urbānā pasaka", kas notika Eduarda Smiļģa Teātra muzeja dārzā un ar kuru tika atklāts festivāls "Dirty Drama". Tāpēc vērts sestdien 4. augustā iegriezties Rīgas Centrāltirgū, lai ieraudzītu un piedzīvotu igauņu mākslinieču darbu. Ja plānots apmeklēt arī festivāla "Dirty Drama" otrās dienas izrādes, tad "Holy High-Tech" var noskatīties pēc izrādes "Sieviete-Dieviete" un pirms Čehijas mākslinieku viesizrādes "Paths/Pilgrimages II".

Atgādinām, ka starptautiskais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls "Dirty Drama" notiek no 2. līdz 5. augustam un šo dienu laikā tiek spēlētas performances, izrādes un notiek dramaturgu cīņas. Ar festivāla pilno programmu iespējams iepazīties teātra "Dirty Deal Teatro" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!