Foto: F64

Aktieris un uzņēmējs Juris Žagars, kurš pagājušonedēļ tika izraudzīts par topošā Vidzemes Mūzikas un kultūras centra vadītāju, tuvākajā laikā plāno pamest aktīvās atpūtas kompleksa "Žagarkalns" valdes priekšsēdētāja amatu un atzīst, ka jaunos pienākumus Cēsu koncertzāles vadībā visgrūtāk būs savienot ar aktiera darbu Dailes teātrī.

"Ļoti daudz kas būs jāņem nost. Ņemot vērā, ka tikai pagājušonedēļ noskaidrojās konkursa rezultāti un es tikai tagad sākšu oficiāli strādāt, tikai tagad arī visas šīs lietas sākšu sakārtot. Pirmām kārtām Žagarkalns var lieliski iztikt bez manis, un es tuvākās nedēļas laikā vairs nebūšu valdes priekšsēdētājs. Komanda ir stabila, izgājusi cauri visām vētrām, un par to man nav nekādu mazāko bažu," sacīja Žagars.

Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienestā publicēto amatpersonas deklarāciju Cēsu pašvaldības deputāts Žagars šā gada martā bija valdes priekšsēdētājs vai valdes loceklis SIA "Žagarkalns", SIA "Cīruļkalns ‒ Atpūtas bāze", Cēsu pils ģildes fondā, Gaujas Dabas parkā, biedrībā "Latvijas Slēpošanas un snovborda instruktoru asociācija", Latvijas Slēpošanas trašu asociācijā, kā arī štata aktieris Dailes teātrī.

Žagars norādīja, ka mazo fondu un biedrību valdēs nebūs problēmu darbu turpināt, savukārt ar slēpošanas lietām saistītie pienākumi vairāk ir vaļasprieks, no kā atsakoties nevienam neradīsies problēmas, un tam arī netiek tērēts daudz laika. Vislielākās problēmas būšot ar darbu teātrī.

Tā kā līdz nākamā gada maijam Žagars Vidzemes Mūzikas un kultūras centra vadītāja amatā būs uz pusslodzi, jo pilnai slodzei darba pašlaik nepietiekot, jaunās sezonas lomas teātrī viņš cer savienot ar koncertzāles vadītāja pienākumiem, jo konkurss uz šo amatu beidzies tikai tagad, bet lomas teātrī sadalītas jau iepriekš. Pēc tam gan vismaz vienu gadu teātrī būšot jāpaņem pārtraukums.

"Pirmajā gadā [vadot koncertzāli uz pilnu slodzi] pilnīgi noteikti teātrī būs jāpaņem pauze. Domāju, ka es spēlēšu kādas jau gatavās izrādes, jo nevar tā izlekt ārā no repertuāra. Varbūt kaut ko varēšu nospēlēt Valmieras teātrī, jo tas ir tuvu un viegli sasniedzams. Jo pazaudēt šo profesiju arī negribētos. Ja es varu paspēt nospēlēt kaut vai vienu lomu gadā, tad es to labprāt darītu," sacīja Žagars.

Jau vēstīts, ka Cēsu novada dome 30.augustā vienbalsīgi par jaunā Vidzemes Mūzikas un kultūras centra projekta vadītāju apstiprināja domes deputātu, Cēsu Mākslas festivāla organizatoru Juri Žagaru.

Konkursā uz šo amatu bija pieteikušies pieci pretendenti, taču, pēc pašvaldības izpilddirektora, personāla atlases komisijas vadītāja Andra Mihaļova teiktā, jaunās Cēsu koncertzāles vadītāja amata konkursā noteiktajiem kritērijiem atbilda tikai Žagars, kurš arī apstiprināts šajā amatā.

Lai gan Vidzemes Mūzikas un kultūras centrs pašlaik ir tikai būvniecības stadijā un durvis varētu vērt tikai 2014.gadā, arī līdz šim laikam centra vadītājam būs daudz pienākumu.

Vidzemes Mūzikas un kultūras centra vadītāja pienākumi būs veidot redzējumu centra darbības pārvaldes modelim un veidot komandu, sagatavot zīmolu un grafisko identitāti, mārketinga stratēģiju un sponsorēšanas mehānismus. Viņam būs jāizstrādā stratēģiskā koncepcija par centra kvalitatīvu saturisko piepildījumu un jāplāno kultūras pasākumi, kā arī jārūpējas par Cēsu novada profesionālo mākslas kolektīvu attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!