Foto: LETA
Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejs uzsācis gatavošanos 2013.gada sezonai, kuras nosaukums ir "Akmens. Zīme". Jauno sezonu plānots atklāt 25.maijā ar īpašu rituālu, kas būs veltīts dzejniekam Imantam Ziedonim, portālu "Delfi" informē muzejā.

Šogad rit jau septītais gads, kopš tēlnieks Ojārs Feldbergs uzsācis akmeņu audzēšanas akciju, stādot akmeņus Pedvālē, Latvijā un citur pasaulē.

Simtiem cilvēku no dažādām pasaules valstīm ir nodevuši akmens sēklām savus vēstījumus, vēlēšanās un sapņus un iestādījuši tos Pedvāles akmeņu stādījumu laukā, lai tie cerībā un ticībā briestu un piepildītos.

Šī gada 3.maijā visa Latvija gatavojās atzīmēt nozīmīgu Imanta Ziedoņa dzīves gadskārtu, tādēļ Ojārs Feldbergs dzejnieku aicināja piedalīties akmeņu stādīšanas akcijā. Dzejnieka Imanta Ziedoņa daiļradē akmenim ir piešķirts īpašs un nozīmīgs tēls. Akmeņu stādīšana ir garīgs rituāls un Feldbergs ir iecerējis akmens sēklu ar Imanta Ziedoņa vēstījumu iestādīt lielā, speciāli sagatavotā laukakmenī. "Šī akmens sēkla tiks iestādīta ievziedu laikā, atklājot šā gada radošo sezonu "Akmens. Zīme"," norāda muzeja direktors Feldbergs.

Kā stāsta muzeja pārstāvji, Latvijā ir sastopami dažādi akmeņi – jūrakmeņi, laukakmeņi, upjakmeņi, ceļakmeņi, purvakmeņi un citi, kā arī to sēklas. Imanta Ziedoņa akmens sēklu Ojārs Feldbergs ieguva Ragaciemā, kur aizritēja dzejnieka bērnība. Akmens sēkla tika atrasta vietā, kur strauts ietek jūrā, tāpēc šī ir strautakmens sēkla.

"18.februārī, Ojāram Feldbergam tiekoties ar Imantu Ziedoni, dzejnieks nodeva šai strautakmens sēklai savu vēstījumu. Tagad akmens sēkla gaida pavasari – ziedoņa laiku –, lai līdz ar tai doto vēstījumu tiktu iestādīta akmens klēpī," norāda muzeja pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!