Foto: DELFI
Dziesmu svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums sestdienas, 6.jūlija, rītā būs publisks, žurnālistiem pastāstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Dace Melbārde, uzsverot, ka līdz ar to papildus varētu tikt laistas pārdošanā aptuveni 20 tūkstoši biļešu.

Viņa norādīja, ka pašlaik jau panāka vienošanās ar visām iesaistītajām pusēm, un piebilda, ka Dziesmu un deju svētku padome vēlas lūgt arī koru vadītājiem būt gataviem intensīvāk strādāt iepriekšējās dienās, lai jau sestdienas rītā kori varētu uzstāties publiski.

Biļetes uz 6.jūlija rīta ģenerālmēģinājumu varēs iegādāties no 1.maija, kad sāks tirgot arī iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes.

Dziesmu un deju svētku padome novēro situāciju ar dziesmu svētku biļešu tirdzniecību un sadarbojas ar tiesībsargājošajām iestādēm, lai novērstu iespējamas pretlikumīgas darbības ar biļešu tirdzniecību.

Melbārde sacīja, ka pašlaik pieprasījums pēc biļetēm ir aptuveni 100 reižu lielāks nekā piedāvājums, tāpēc Rīgas dome, kā arī valdība tiks aicinātas rekonstruēt un paplašināt Mežaparka estrādi, kas varētu būt viens no risinājumiem, lai palielinātu iedzīvotāju iespējas apmeklēt dziesmu svētku koncertus.

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende teica, ka biļešu neesamību varētu risināt arī ar lielo ekrānu palīdzību. Viņa arī informēja, ka Rīgā būs divi lielie ekrāni – Esplanādē un Doma laukumā. Viņa piebilda, ka pašlaik arī citas pašvaldības tiek aicinātas nodrošināt iedzīvotājiem iespēju vērot dziesmu svētkus uz lielajiem ekrāniem.

XXV Vispārējie latviešu dziesmu un XV deju svētki notiks no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku programmu kopumā veido 51 pasākums ar vairāk nekā 62 norisēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!