Foto: Publicitātes foto

2013. gada 28. aprīlī Lielajā ģildē notika Likteņdārzam veltīts labdarības pasākums. Tajā savu uzstāšanos projekta tapšanai veltīja izcilais vijolnieks Gidons Krēmers un kamerorķestris "Kremerata Baltica". Pēc koncerta notika izsole. Pasākuma laikā no biļešu tirdzniecības, izsoles un ziedojumiem uz vietas tika saziedoti 22 360 latu, portālu "Delfi" informē pasākuma organizatori.

Koncerts tika atklāts ar "Kremerata Baltica" atskaņoto Pētera Vaska "Epifāniju". Koncertā bija klāt un savu atzinību mūziķiem veltīja arī komponists Pēteris Vasks. Turpinājumā vienotā ciklā izskanēja "Gidona saulskaņas" (GidonSunSounds) - skaņdarbi par vasaras tēmu, kas veltīti Gidonam Krēmeram un kamerorķestrim "Kremerata Baltica", - Leonīda Desjatņikova, Dobrinkas Tabakovas, Georga Pelēča, Pētera Čaikovska - Aleksandra Raskatova un Astora Pjacollas mūzika. Ar minēto koncertu mūziķi atklāja ciklu "Rīdzinieki", kuru kremeratieši veltīs Rīgai - 2014. gada Eiropas Kultūras galvaspilsētai.

Koncertu vadīja un ieskatu Likteņdārza tapšanā deva muzikoloģe Dagnija Grīnfelde un Latvijas Televīzijas žurnālists Jānis Geste.


Pasākuma otrajā daļā tradicionāli notika izsole. Visi izsoles darbi no 22. aprīļa bija apskatāmi Lielajā ģildē, kā arī drukātā un elektroniskā katalogā http://izsole.liktendarzs.lv/. Izsoles pircējiem pavisam tika piedāvāti 76 darbi - izcilu cilvēku rokraksti, dokumenti, monētas, fotogrāfijas, grafikas, gleznas un dizaina priekšmeti, plakāti, porcelāns, rotas un tēlniecības darbi. No tiem izsoles laikā tika pārdoti 64% jeb 49 darbi. No izsolītajiem darbiem 31 bija Likteņdārza atbalstītāju dāvinājums, un visa izsolē saņemtā summa no to pārdošanas ir dāvinātāju ziedojums dārza tapšanai. Mākslinieki, kas deva izsolei savus darbus, ziedo Likteņdārzam pusi no darba sākuma cenas.

Visi labdarības pasākumā iegūtie līdzekļi tiks ieguldīti Likteņdārza amfiteātra būvniecības turpināšanā. Likteņdārza īstenotājs - "Kokneses fonds" - šādu pasākumu rīkoja trešo gadu, un projekta īstenotāji plāno turpināt šo tradīciju vismaz līdz 2018. gadam, kad Likteņdārzam ir jātop gatavam kā dāvanai Latvijas 100. dzimšanas dienā.   

Labdarības koncertu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā - 4. maijā - pulksten 15:00 būs iespēja noklausīties Latvijas Radio 3 Klasika un pulksten 22:25 noskatīties LTV1. Ikviens tiek aicināts piedalīties Likteņdārza īstenošanā, gan iestādot koku, atvedot laukakmeni amfiteātrim, ziedojot bruģakmeni ar savu vārdu Likteņdārza draugu alejā - www.draugiem.lv/liktendarzs, piedaloties talkās, gan arī piezvanot pa ziedojumu tālruni 9000 6380 (maksa par vienu zvanu 1 lats). Jūsu atbalsta zvanus īpaši gaidīsim Latvijas Radio 3 Klasika un LTV1 demonstrētā Likteņdārzam veltītā labdarības pasākuma laikā.

Tuvāka informācija par Likteņdārzu - www.liktendarzs.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!