Foto: Publicitātes foto

18.maijā jau devīto reizi visā Eiropā notiks starptautiskā akcija "Muzeju nakts", kuras devīze Latvijā šogad ir "Zaļā krāsa - mežs". Pirmo reizi plkst. 19, 20.30 un 22 Līgatnes Padomju laika slepenā bunkura telpās būs iespēja apmeklēt un iesaistīties dažādās atrakcijās, kas līdz šim nebija iespējams, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Muzeja naktī Slepenā bunkura telpu apskate notiks, apmeklējot dažādas atraktīvas telpas, kur interesentiem būs iespēja tikt arī pie kādas balvas, kā arī noskatīties vēsturiskas filmas. Pazemes bufetē nakts dzestrumu pārvarēt palīdzēs silta tēja un belaši. No plkst.19 ieeja pazemē būs bezmaksas, savukārt apmeklētājs no bunkura tiks izlaists tikai pēc deaktivizācijas un paroles nosaukšanas.

Muzeju nakts Padomju Slepenajā bunkurā ir tapusi sadarbojoties ar Pilsētvides pētnieku biedrību "Grauzti", kuri dalīsies stāstos par bunkuru izpētes piedzīvojumiem un fotoattēliem.

Adrenalīna cienītājiem Padomju slepenais bunkurs piedāvā realitātes spēli "Objekts X", kuras mērķis ir ļaut dalībniekiem iejusties slepeno aģentu lomā un veikt īpašu uzdevumu autentiskā vidē.

Līgatnes bunkurs interesentiem piedāvā Individuālās ekskursijas katru sestdienu un svētdienu plkst. 12, 14 un 16, kā arī darba dienās plkst. 15. Ekskursijas notiek latviešu, krievu un angļu valodās. Ekskursijas ilgums ir no vienas līdz pusotrai stundai. Grupu ekskursijas (no 10 personām) var pieteikt pa tālruni.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!