Šogad pirmo reizi Latvijas labākie arhitektūras darbi būs apskatāmi tik plaši kā nekad – sestdien, 18.maijā, visu dienu un līdz pat naktij Muzeju nakts ietvaros. 17 spožākie veikumi arhitektūrā – fotogrāfijās, plānos un autoru video intervijās.

Aizvadītā gada labāko arhitektūras darbu izstāde norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijas jaunajā korpusā (ieeja no pagalma puses) 18.maijā, no pulksten 12 līdz 1 naktī. Ieeja bez maksas visiem interesentiem. Izstādē arī varēs iegādāties Latvijas arhitektūras gada labāko darbu skates gadagrāmatu.

Dienu iepriekš, 17.maija vakarā, jau būs notikusi Skates apbalvošanas ceremonija, tāpēc Muzeju nakts izstādes laikā jau būs zināmi laureāti – arī to darbi, protams, būs apskatāmi izstādē. Laureātus izvēlas starptautiskā žūrija (4 spoži citvalstu arhitekti) – vairākiem darbiem tiek piešķirtas Gada balvas par izcilību, bet vienam vislabākajam – Lielā Gada balva.

Šogad konkurence uz balvām ir īpaši liela un žūrijas izšķiršanās grūta, jo Skatē piedalās vairāki ļoti spēcīgi darbi. Vairāk kā citus iepriekšējos gadus ir pieteiktas lielas sabiedriski nozīmīgas ēkas (skolas, muzeji un tml.), kas vērtējams kā jauns arhitektūras izrāviens pēc vairākiem ekonomiskās krīzes un panīkuma gadiem.

Latvijas arhitektūras gada labāko darbu skate notiek kopš 1995.gada, to organizē Latvijas Arhitektu savienība, un tas jau tradicionāli ir gada lielākais notikums Latvijas arhitektūrā. Skates partneris ir arī portāls "Delfi", kura lasītājiem arī šogad bija dota iespēja noteikt tautas balvas ieguvēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!