Foto: Publicitātes foto
Aizvadītās nedēļas nogalē noslēdzās Baltijā pirmais Starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas festivāls "RE RE Rīga!", kurā ar īpašiem un līdz šim neredzētiem priekšnesumiem uz AB Dambja un pilsētvidē uzstājās vairāk nekā 100 mākslinieku no 16 pasaules valstīm.

Kā portālu "Delfi" informēja "Porter Novelli" pārstāve Zita Lazdāne Laķe, festivāls "RE RE Rīga!" šogad norisinājās pirmo reizi un tas iecerēts kā ikgadējs starptautisks ielu mākslas un pasaules mūzikas notikums - priekšnesumu, izrāžu kopums, kas sakņojas senās tradīcijās, apvienojot visdažādāko žanru māksliniekus - mūziķus, dejotājus, akrobātus, cirka māksliniekus un žonglierus. Paredzēts, ka arī nākamajā gadā festivāls norisināsies augustā.

"RE RE Rīga!" ir labs piemērs, kā tuvoties nākamajam gadam, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta. Radoši meklējumi un kultūras daudzveidība - tas raksturo gan jauno cirku, gan pasaules mūziku, gan arī tematisko līniju Rīgas karnevāls nākamā gada Rīga 2014 programmā. Tajā ietvertie notikumi dažādos veidos būs meklējumi, rotaļas, spēlēšanās gan ar to, kas mums Rīgā jau ir, gan ar pilnīgi jauniem kultūras piedzīvojumiem. Ar festivālu RERE Rīga! esam atraduši veidu, kā pasaules mūziku un tās daudzveidību, jauno cirku un ielu mākslu parādīt jaunā gaismā Rīgas skatītājam, iznesot to mums pazīstamā pilsētas pasākumu formātā," atzina Nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!