Foto: LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) ir saņēmis pārmetumus no kultūras nozares pārstāvjiem par kultūras ministri Jaunzemi-Grendi (VL-TB/LNNK) un vēlas šo situāciju pārrunāt ar ministri.

Saistībā ar iespējamo tikšanās laiku Dombrovskis saņēmis informāciju no ministres biroja, ka Jaunzeme-Grende ir saslimusi un acīmredzot šonedēļ darbā nebūs.

Premjers pieļāva, ka ministres slimības dēļ saruna acīmredzot nevarēs notikt ātrāk kā nākamnedēļ.

Dombrovskis norādīja, ka ir zināms vienas daļas kultūras nozares pārstāvju viedoklis un viņš vēlas uzklausīt arī Jaunzemi-Grendi. Pašlaik ir izveidojusies problēmsituācija, kas ir jāatrisina, nodrošinot gan augstvērtīgu Latvijas Nacionālās operas māksliniecisko darbu, gan arī profesionālu finanšu pārvaldību.

Jau ziņots, ka pēdējās dienās kultūras nozarē valda domstarpības par Jaunzemes-Grendes atbilstību amatam. Domstarpības kultūras nozarē publiski kļuva redzamas pēc tam, kad Jaunzeme-Grende pretēji konkursa komisijas rekomendācijai atteicās iekļaut valdes sastāvā līdzšinējo Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktoru Andreju Žagaru. Pēc šī ministres lēmuma izskanējušas prasības pēc viņas demisijas.

Pati Jaunzeme-Grende norāda, ka prasībai par demisiju neredz nevienu pamatotu argumentu. Līdzīgu viedokli paudusi arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!