Foto: Reuters/Scanpix

Britu dziedātājs Morisejs jaunajā autobiogrāfijā kritizē Lielbritānijas tiesu sistēmu un mūzikas biznesu, kā arī pirmoreiz atklāti stāsta par savām pirmajām attiecībām ar vīrieti.

Grupas "The Smiths" agrākais līderis grāmatā sūkstās par bundzinieka Maika Džoisa 1996.gadā ierosināto tiesas prāvu, ar kuru viņš centās piedzīt 25% no grupas ieņēmumiem. Morisejs bijušo grupas biedru apvainoja "konstantās neprecizitātēs un pieņēmumos, ko viņš smagnēji izvēma tiesā".

"The Smiths", kas ir viena no atzītākajām britu grupām, izjuka 1987.gadā pēc piecu gadu pastāvēšanas.

Dziedātājs, kurš līdz šim savu seksuālo orientāciju glabājis noslēpumā, autobiogrāfijā apraksta pirmās nopietnās attiecības ar vīrieti, kas sākās 1994.gadā. Džeiks Volterss pēc kopīgām vakariņām restorānā esot piekritis doties uz Moriseja māju. "Viņš ienāca un palika tur divus gadus," raksta Morisejs.

"Pirmoreiz manā dzīvē mūžīgais "es" kļuva par "mēs", jo es beidzot varēju ar kādu sadzīvot," viņš atceras.

Vēlāk Morisejs un Tīna Degani uzsāka attiecības, ko viņš raksturoja kā "nesarežģītu uzticēšanos". Viņi esot apsprieduši bērna jeb "činkstoša, miniatūra briesmonīša" radīšanu.

Moriseja autobiogrāfija ceturtdien iznāca "Penguin Classics" sērijā, kurā parasti tiek izdoti iemīļoti literatūras kanona darbi. Sākotnēji grāmatu bija plānots izlaist septembrī, taču konflikta ar izdevniecību dēļ datumu nācās pārcelt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!