Foto: Publicitātes foto
Pēdējā laikā Rīgā parādās arvien vairāk mērkaķu: viņi ir preses pasākumos, ielās, dažādās sabiedriskās vietās un arī uz stabiem. Mērkaķi un mērkaķošanās šoreiz liecina par vienu - tuvojas "Rīgas Laika" festivāls, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

"Rīgas Laika" festivāls, kas notiek par godu žurnāla 20 gadu jubilejai, notiks no 5. līdz 9. novembrim Rīgā, piedāvājot vairāk kā 40 dažādus pasākumus: izstādes, koncertus, teātra izrādes, filmas, tikšanās ar Rīgas Laika autoriem un veidotājiem, un intelektuālas diskusijas.

Nav arī nejaušība, ka "Rīgas Laika" festivāla pirmais pasākums būs filma "Mērkaķošanās" ("Monkey Business, 1931), ar kuru 4. novembrī plkst. 18 kinoteātri "K.Suns" tiks atklāta "RL skatās" programma.

Kāpēc tieši mērkaķis? Žurnāla Rīgas Laiks izdevējs Arni Rītups stāsta: "Šajā ziņā mani ir iepriecinājis tas, ka līdz šim esmu dzirdējis vairākas interpretācijas šai izvēlei, un, jo vairāk tādu būs, jo jautrāk – tas atgādina, ka katram visu nākas saprast pašam un jebkādi paskaidrojumi ir lieki, kā arī to, kā teiktu Aleksandrs Moisejevičs Pjatigorskis, ka “nekas tā netraucē domāšanai kā nopietnība”.

"Rīgas Laika" festivāla vizuālajos materiālos figurē seši mērkaķi. Paviāns ir festivāla "galvenais mērkaķis", tāpēc tam ir ierādīta īpaša vieta.

Taču ir vēl citas piecas mērkaķu sugas, kas atbilstoši savām vizuālajām un intelektuālajām dotībām "pārstāv" katra savu festivāla pasākumu jomu: "RL klausās", "RL runā", "RL skatās", "Izstādes", "Teātris".

"Rīgas Laika" festivāla programma un biļtetes: www.rl20.lv.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!