Foto: DELFI

Pirmdien, 4. novembrī, sākas "Rīgas Laika" festivāls. Žurnāla "Rīgas Laiks" izdevēja Arnis Rītups un galvenais redaktors Uldis Tīrons katrs iesaka portāla "Delfi" lasītājiem piecus festivāla notikumus, kurus noteikti nedrīkst palaist garām.

Jau vēstīts, ka "Rīgas Laika" festivāls tiek organizēts, svinot žurnāla "Rīgas Laiks" 20 gadu jubileju. Tas norisināsies laikā no 4. novembra līdz 10. novembrim, piedāvājot aptuveni 50 dažādus notikumus - izstādes, koncertus, teātra izrādes, filmas, tikšanās ar Rīgas Laika autoriem un veidotājiem, un intelektuālas diskusijas. 

Ar pilnu pasākumu programmu iespējams iepazīties šeit.

Rītups iesaka

Tīrons iesaka

Prokofjeva kantāte 'Oktobra revolūcijas 20.gadadienai'

Prokofjeva kantāte kā avangardisks sveiciens visu laikmetu revolucionārajiem un citiem entuziastiem.

Sergeja Prokofjeva kantāte "Oktobra revolūcijas 20.gadadienai" festivālā skanēs 5. novembrī plkst. 19 Lielajā Ģildē.

Pjotra Mamonova koncerts 'Vectēvs Pjotrs un zaķi'

Mamonovs kā vectēvs ar zaķiem, kas vairo mīlestību. "Vectēvs Pjotrs un zaķi" 5. novembrī plkst. 22 Kultūras pilī Ziemeļblāzma.

'Laimis Rācenājs bez tankistiem ar suni'

Laimis Rācenājs kā dziedātājs, kas zina, ka līdzens prieka lauks sākas tikai pēc vientulības tumsas. "Laimis Rācenājs @ His Orchestra" ar programmu "Laimis Rācenājs bez tankistiem ar suni" 6. novembrī plkst. 21 Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā.

Filma 'Sansa'

Filma "Sansa" kā filma, kurā cilvēks var būt brīvs. 8. novembrī plkst. 14. kinoteātrī "Splendid Palace" (35 mm kopija).

Sūfijdžeza improvizācijas

Izskaņas koncerts, kurā mūzika izraujas un izrauj no šīs pasaules. Sūfijdžeza improvizācijas, SIG & Munjē Trudī (Tunisija) & īpašie viesi
 10. novembrī plkst. 19 kinoteātrī Splendid Palace.

'Vectēvs Pjotrs un zaķi'

Krievu roka leģendas un neparastā aktiera Pjotra Mamonova uzvedumā, tāpat kā zaķu mūžīgajā klātbūtnē, gribas piedzīvot kaut ko negaidītu. "Vectēvs Pjotrs un zaķi" 5. novembrī plkst. 22 Kultūras pilī Ziemeļblāzma.

'Laimis Rācenājs bez tankistiem ar suni'

Izvēloties dziesmas visdažādākajās valodās un žanros, Laimis Rācenājs spēj tās "laimiskot", piešķirot tām neatkārtojamu skanējumu un modinot klausītājos nepamatotu sirsnību. Laimis Rācenājs @ His Orchestra ar programmu "Laimis Rācenājs bez tankistiem ar suni" 6. novembrī plkst. 21 Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā.

Tuviešu rīkles dziedātāju koncerts

Koncerts enerģijas un savdabības ziņā atrodas tālu aiz ierastā, tāpat kā tālu pāri dabiskajam atrodas pati rīkles dziedāšana. Tuviešu rīkles dziedātāju koncerts 7. novembrī plkst. 19 Kongresu nama Jaunajā zālē.

Filozofu diskusijas

No filozofijas var sagaidīt kaut ko interesantu, un, lai arī ne vienmēr gaidas attaisnojas, cerība mirst pēdējā. Filozofu diskusijas 6. novembrī no pulksten 10 līdz 17 konferenču centrā "Citadele". (Tiešraide portālā "Delfi").

Filma 'Vilkmuižas jaunkundzes'

Andžeja Vajdas 1979. gada filma "Vilkmuižas jaunkundzes" ir par skaistu un bezcerīgu vīrieša mēģinājumu sasniegt sievietes, izmantojot pagātnes jūtas. 9. novembrī plkst. 15kinoteātrī K.Suns (35 mm kopija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!