Foto: Kadrs no video
Krievijā ieplānotās likuma izmaiņas, kas paredzētas bērnu aizsardzībai internetā un citos medijos, tiks mīkstinātas, lai tās nekļūtu absurdas. Piemēram, Vilks multiplikācijas filmā "Pagaidi tikai!" tomēr drīkstēs smēķēt, ziņu aģentūrai "Interfakss" apstiprināja likuma autori, Maskavas Universitātes žurnālistikas un psiholoģijas fakultāšu dekāni Jeļena Vartanova un Jurijs Zinčenko.

Likuma izmaiņas ieteiktas, lai ar uzlabotu bērnu aizsardzību no kaitīgas informācijas. Autori tomēr skaidro, ka ir arī svarīgi, kāda ir konkrētā mākslas darba ideja un cik nozīmīgi kaut ko ir parādīt tajā. Piemēram, kailu ķermeņu atainojums ir pieļaujams, ja konkrētais darbs atbilst "augstās kultūras" standartiem.

Vartanova norāda, ka šīs likuma izmaiņas neietekmēs, piemēram, slavenos multfilmu varoņus no "Pagaidi tikai!" "Vilks šajā filmiņā smēķē. Tomēr mēs visi saprotam, ka Vilks par spīti tam, ka daudziem viņš patīk, uzvedas slikti, un to mums rāda kopējais multfilmas konteksts. "Pagaidi tikai!" tiks sargāta no šī likuma neprātīgas pielietošanas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!