Foto: DELFI

Sabiedriskā iniciatīva "Mākslai vajag telpu" piedāvā noskatīties jaunāko video, kas radīts, lai veicinātu, atbalstītu un popularizētu Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja ideju. Tajā redzami sabiedrībā pazīstami cilvēki, kas izsaka savu viedokli par muzeja izveides nepieciešamību, un tā paredzamo ietekmi uz Latvijas iedzīvotāju tuvāko un tālāko nākotni.

Viens no LMM atbalstītājiem ir talantīgais mūziķis un radoša personība Jānis Šipkēvics Jr., kurš uzsver, ka - "Laikmetīgās mākslas muzejs pilda nevis vēsturiski uzkrājošu funkciju, bet pilda domu virzošu funkciju. Strādā ar cilvēka izpratni par to, kas ir svarīgs un kas ir nozīmīgs, lai mēs dzīvotu dzīvi, kurai ir jēga un piepildījums. Jēga, kas ir lielāka par aiziešanu uz lielveikalu un mantu sakrāšanu savā dzīves laikā."

Savukārt, apavu zīmola "ZoFA" radītāja un dizainere Elīna Dobele Laikmetīgās mākslas muzeju redz kā vietu, kas pilda sabiedrības saliedēšanas funkciju: "Laikmetīgās mākslas muzejs ir dažādu sabiedrības slāņu vienojošais faktors. Katrs tur atrod kaut ko priekš sevis. Latvieši ļoti daudz savā dzīves stilā izmanto mākslu, un priekš mūsu mazās Latvijas šeit ir ļoti daudz talantīgu gleznotāju, mākslinieku. Kultūra mums jau ir, bet muzejs pavērtu vietu, kur dažādiem sabiedrības slāņiem sanākt kopā."

Sabiedriskā iniciatīva "Mākslai vajag telpu" tika aizsākta ar mērķi panākt Laikmetīgās mākslas muzeja uzcelšanu Rīgā. Muzeja pamatfunkcijas būs veicināt Latvijas mākslas procesu aktivitāti, valsts konkurētspējas, nācijas identitātes stiprināšanu, tūrisma industrijas un mākslas izglītības attīstību, kā arī integrētas kultūras telpas izveidošanu Rīgā kā Baltijas kultūras galvaspilsētā. Iniciatīvas uzsācēji uzskata, ka laikmetīgās mākslas muzeja izveidošana ir valsts prestiža jautājums, viens no valsts identitātes simboliem, kas liecina par nācijas kultūras pašapziņas līmeni.


Tiem, kas vēlas atbalstīt Laikmetīgās mākslas muzeja izveidi, ir iespēja parakstīt deklarāciju šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!