Starptautiskā kinoaktieru festivāla "Baltijas pērle" skatītāji, ierodoties festivāla centrā Rīgas Kongresu namā, šogad nonāk ekspozīcijā "Kino pērles un citi dārgumi", kur, kā jau kino teritorijā, joks mijas ar nopietnību, bet atvadas ar sastapšanos. Savukārt publikai nav un nevar būt vienprātības par gaumi un jēgu, raksta festivāla rīkotāji.

Izstādē apskatāmi Čārlijs Čaplins, Kolins Fērts, Daniels Kreigs un citas filmu zvaigznes. Tās "Rīgas Kinostudijas" prožektoru gaismās pie rūpīgi sargātajām vēstures liecībām, aicina uz sastapšanos ar kino mākslu – mūžīgo leģendu laiku un mūžīgo tagadni.

Šā rudens programmas piedāvātajā filmu klāstā no 12. līdz 21. septembrim sev tuvo atradīs gan kino klasikas cienītāji, gan tie, kurus interesē, kas beidzamajos divos gados saviļņojis auditoriju un kino ekspertus Eiropas nozīmīgākajos kinofestivālos.

Šovakar pulksten Rīgas Kongresu namā sāksies 'Delfi kinonakts', vienā seansā ietverot trīs filmas: B. Bertoluči "Pēdējais tango Parīzē", P. Grīneveja "Golciuss un Pelikāna kompānija", kā arī J. Gonsalesa "Tikšanās pēc pusnakts".

Savukārt pirmdien, 15. septembrī, pulksten 15 kinoteātra "Splendid Palace" Mazajā zālē notiks Pītera Grīneveja lekcija-meistarklase, uz kuru laipni aicināts ikviens. Ieeja – brīva! Izcilajam britu kinorežisoram pašlaik top filma par Rīgā dzimušo kino ģēniju Sergeju Eizenšteinu.

Biļešu cena no 5 līdz 8 eiro. Biļetes var iegādāties festivāla informācijas centrā Rīgas Kongresu namā, "Biļešu serviss" un "Kino Citadele" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!