Foto: Reuters/Scanpix
Zinātnieki Madridē atraduši zārku ar 17. gadsimta spāņu rakstnieka Migela de Servantesa iniciāļiem, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Zārks nedēļas nogalē tika uziets klostera kapenēs. Pētnieki cer, ka atklājums palīdzēs beidzot atrast romāna "Dons Kihots" autora atdusas vietu.

"Atrastas zārka atliekas, koks, akmeņi, daži kaulu fragmenti un dēlis no zārka, uz kura ar naglām izveidoti iniciāļi M.C.," pirmdien preses konferencē norādīja antropologs Fransisko Etkseberija.

Dokumentos minēts, ka Servantess apglabāts Madrides klostera kapelā dienu pēc nāves 1616. gada 22. aprīlī, taču precīza kapa atrašanās vieta nav zināma.

Etkseberijas komanda pirms deviņiem mēnešiem uzsāka pirmo nopietno Servantesa mirstīgo atlieku meklēšanu, izmantojot infrasarkanās kameras, 3D skenerus un ģeoradaru. Tie uzrādīja 33 iespējamās vietas, kur varētu atrasties kauli.

Zinātnieki centīsies noteikt, vai atrastie kauli ir Servantesa, balstoties uz rakstnieka karā gūtajiem ievainojumiem. 1571. gadā Servantess divas reizes tika sašauts krūtīs un vienu reizi kreisajā rokā.

Servantess dzimis 1547. gadā netālu no Madrides. Viņš tiek uzskatīts par modernās literatūras aizsācēju, pateicoties viņa bruņinieku romānam "Dons Kihots", kas iznāca divās daļās 1605. un 1615. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!