Foto: Publicitātes foto

No 2. līdz 4. maijam Rīgā viesojās UNESCO ģenerāldirektore Irina Bokova, kas savu vizīti Latvijā noslēdza ar Žaņa Lipkes memoriāla apmeklējumu. Arhitektes Zaigas Gailes un UNESCO ģenerāldirektores Irinas Bokovas tikšanās par Okupācijas muzeja ēkas saglabāšanas jautājumu noritējusi abpusējas ieinteresētības un sapratnes gaisotnē.

Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas vadītāja Rīgā bija ieradusies ar mērķi piedalīties Pasaules preses brīvības dienas pasākumos. Irina Bokova Rīgā tikās ar augstām valsts amatpersonām un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā atklāja starptautisko konferenci par preses un vārda brīvības aktualitātēm. Savās īsas vizītes noslēgumā UNESCO ģenerāldirektore izteica vēlēšanos apmeklēt Žaņa Lipkes memoriālu.

Žaņa Lipkes memoriālā Irina Bokova iepazinās ar muzeja ekspozīciju un tikās memoriāla ieceres autoriem Māri Gaili un arhitekti Zaigu Gaili. Tikšanās laikā arhitekte izteica Irinai Bokovai pateicību par līdzšinējo UNESCO sniegto atbalstu Rīgas arhitektūras mantojuma saglabāšanā. Irina Bokova ar izpratni uzklausījusi informāciju par šobrīd aktuālo modernisma arhitektūras pieminekļa - Okupācijas muzeja ēkas saglabāšanas jautājumu un ieteica vērsties UNESCO pēc atbalsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!