Foto: Shutterstock

Sestdien, 27.jūnijā, Liepājas klubā "Fontaine Palace" norisināsies pasākums "Pirmā vinila diena Liepājā", kurā interesentiem būs iespēja iepazīties ar jaunākajām tendencēm vinila plašu klausīšanās kultūrā, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāvis Emīls Dreiblats.

Vinila dienā būs iespējams arī apmainīties viedokļiem ar plašu kolekcionāriem, uzzināt par smalkām tehniskām skaņu aparatūras niansēm, kā arī baudīt dīdžeju priekšnesumu.

Pasākuma "Pirmās vinila diena Liepājā" idejas autors un rīkotājs ir vinila entuziasts Monvīds Gvozda, kurš pats pēdējo gadu laikā nopietni aizrāvies ar platēm, vairākkārt pabijis līdzīgos sarīkojumos Cēsīs un Rīgā un nospriedis, ka arī Liepājā varētu notikt kas līdzīgs.

27.jūnijā no plkst.11 līdz 16 klubā "Fontaine Palace" notiks kolekcionāru saiets un aparatūras komplektu demonstrācija. Latvijā ražotās tehnoloģijas demonstrēs uzņēmumu "Sound of Eden" un "Million Chords" pārstāvji. Būs iespēja iepazīties ar Latvijas vadošajiem plašu kolekcionāriem un dibināt kontaktus. Plkst.16 paredzēta pasākuma izglītojošā daļa, kurā kā lektors uzstāsies akustisko sistēmu speciālists Juris Priedītis, praksē demonstrējot, kā aparatūra ietekmē skaņu.

"Plašu klausīšanās ir smalka lieta ar daudzām niansēm, kuras var aptvert un iepazīt tikai pamazām. Iesācēji varēs uzzināt, kam jāpievērš uzmanība, sākot klausīties vinilu. Kolekcionāri pastāstīs par dažādiem knifiem - piemēram, kā plates kvalitāti var ietekmēt ražošanas apstākļi. Aicināti ne tikai vinila cienītāji, interesanti būs ikvienam mūzikas mīļotājam," sola Gvozda.

Vakarpusē klubā "Fontaine Palace" vinila plates spēlēs dīdžejs "MuzaDrive", savukārt kafejnīcā "Vēju dārzs" Liepājas pludmalē apmeklētājus ar 1970.gadu mūziku no skaņuplatēm priecēs Mārcis Grīnbarts.

Kā norādīja pasākuma organizatori, paralēli moderno tehnoloģiju attīstībai nosacītu renesansi piedzīvo arī vinila plates. 20.gadsimta būtiskākais mūzikas ierakstu nesējs savu aktualitāti nav zaudējis arī mūsdienās - arvien vairāk cilvēku no jauna pērk atskaņotājus un plates, citi notrauš putekļus no savām jaunības dienu kolekcijām, bet vēl kāds pirmoreiz iepazīstas ar šādu mūzikas klausīšanās veidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!